Gazete Vatan Logo

‘Apoletlerini sökünce onun emir eri olursun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlayan Orgeneral İsmail Metin Temel’e tepkisini sürdüren Muharrem İnce, “Sen milletin generalisin, Erdoğan’ın generali değilsin” dedi

‘Apoletlerini sökünce onun emir eri olursun’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul’da seçmenlerle buluştu. Önce Bayrampaşa’nın Yıldırım Mahallesi’nde konuşan İnce, “Kimseyi yerinden yurdundan etmeden kentsel dönüşüm yapacağız” dedi. Stadyumlarda Passolig’i kaldırma vaadinden bulunan İnce, konuşması sırasında davulcuya seslenerek, “Şuradan bir milletvekili bakayım da sana bahşiş versin” dedi. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün davulcuya 100 lira vermesini isteyen İnce, “Asgari ücret bin 600 lira. Dünyanın maaşını alıyor bu milletvekilleri. 100 lira versin bir şey olmaz” diye konuştu.

TSK kanununu hatırlattı

Kağıthane’nin Nurtepe Mahallesi’ne geçen İnce, “İftar yemeğinde beni eleştiriyor. Beni eleştirirken general de alkışlıyor. TSK’nın disiplin kanunun 20. maddesi belli. Siyasi parti faaliyetlerine katılmaz, diyor. Yaparsa, ihraç sebebidir. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bandırma’ya gittiğinde onu karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale’de Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan’ı hapse attırdı. Benim hapse attırmak gibi bir niyetim yok. Ama o generalin apoletlerini sökeceğim. Sen milletin generalisin, Erdoğan’ın generali değilsin. Eğer Erdoğan’ı çok seviyorsan, Erdoğan 24 Haziran’da emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için yanına gidersin, onun emir eri olursun” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnce, kürsüde konuşmasını yapmaya başlamadan önce yakın koruması dahil kimseyi yanında istemeyerek otobüsün üzerinden indirdi.

Kağıthane’den sonra Eyüpsultan’a geçen İnce, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeye alıştıklarını söyleyen bir kişiye, “Eyüp Sultan, Tayyip Erdoğan’ın simgesi mi? Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşındaydım. Eyüp Sultan, Erdoğan’ın simgesi olamaz. Müslümanların simgesidir” dedi.

‘Bisiklete çıkman çok komik geldi’

Eyüp Sultan Türbesi’nden ayrılışı sırasında Trabzonlu olduğunu söyleyen Ayşe Yazıcı ile İnce arasında bisiklet diyalogu yaşandı. Yazıcı’nın “Senin oraya (Trabzon) bisikletle çıkman çok komik geldi” sözleri üzerine İnce, “Bisikleti oraya getirdiler, ben getirmedim” yanıtını verdi. Yazıcı’nın “Binmeseydin. Sen nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın? Herkesin dediğini yaparsan?” sözleri üzerine de İnce, “Memnun oldum sizinle tanıştığıma efendim. Allah yolunuzu, izinizi açık etsin” diye cevap verdi. İnce, Yazıcı’dan oyunu kendisine vermesini istedi. Yazıcı ise “Yok ben AK Parti’ye vereceğim, yalan konuşamam” dedi ve geçmişte mide ameliyatı olacakken 5 bin lira bıçak parası istendiğini anlatıp, “Mide ameliyatı olmadım, üç sene midemden çektim. Sonra Halkalı’da mide ameliyatı oldum. Refakatçim ile gittim. 1 lira da bıçak parası vermedim” diye konuştu.

Haberin Devamı