Gazete Vatan Logo

‘Annemi dövüyordu, silahı babama doğrulttum, patladı’

Annesini döven babasını tabanca ile öldürmekten tutuklanan 21 yaşındaki Dilara ile annesi Gülçin, ilk kez hakim karşısına çıktı.

‘Annemi dövüyordu, silahı  babama doğrulttum, patladı’

Annesini döven babasını tabanca ile öldürmekten tutuklanan 21 yaşındaki Dilara ile annesi Gülçin, ilk kez hakim karşısına çıktı. Dilara “Babam, o gün, önce annemi dövdü. Sonra beni dövüyordu. Koltuktaki tabancayı alıp bizi vurmaması için arkama sakladım. Bir ara tabancayı babama doğrulttum. O sırada silah patladı. Pişmanım” dedi. Geçen yıl Kasım ayında Mustafakemalpaşa ilçesi Atariye Mahallesi Karacabey Caddesi’nde meydana gelen olayda Kemal Künilli, tartıştığı eşi Gülçin’i dövmeye başladı. Bu sırada çiftin kızları Dilara, annesini saçlarından tutup sürükleyen babası Kemal Kunilli’ye engel olmaya çalıştı. Ancak Künilli, bu kez de Dilara’ya küfretti.

Yoksa o bizi vurabilirdi

Evdeki ruhsatsız tabancayı alan Dilara Künilli, babasına ateş etti. Başına ve göğsüne isabet eden 2 kurşunla yere yığılan Kemal Künilli, olay yerinde yaşamını yitirdi. Dilara Künilli, teslim oldu. Tutuklanan anne kız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dilara Künilli mahkemedeki savunmasında, “Babam bizi sürekli dövüyordu. Olay günü tabancasını ve mermileri temizlerken annemi dövdü. Ben kendisine engel olmak istedim, bu kez bana da vurmaya başladı. Bu sırada babamın koltuğa bıraktığı tabancayı alıp arkama sakladım. Amacım bir çılgınlık yapıp, bizi öldürmemesiydi.

Haberin Devamı

Babam bana acımasızca vururken, tabancayı istemeyerek ona doğrulttum. Silah ateş aldı. Vurulan babam yere düşmüştü. Korkudan silahı yere bırakırken, tabanca bir kez daha ateş aldı. Amacım öldürmek değil, sadece korkutmaktı” dedi. Duruşmaya katılan Gülçin Künilli ise, “Her şey kızımın anlattığı gibi oldu” dedi. Mahkeme heyeti, anne-kızın tutukluluk hallerin devamına karar verdi.