Gazete Vatan Logo

‘Anneler Günü’nü ilk kez annemsiz geçireceğim’

Anneler Günü’nü ilk kez annesiz kutlayacağını söyleyen Erdoğan’ın konuşurken gözleri doldu: İlk Anneler Günü’nü annemin baba ocağında, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu Rize’de, rahmetli anamın evinde geçiriyorum. Allah ondan ve hepimizin annelerinden razı olsun

Geceyi Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki evinde geçiren Başbakan Rcep Tayyip Erodğan, dün sabah önce ilçe merkezindeki belediyeyi ziyaret etti. Rize Yenişehir Stadyumu’nda partisinin il kongresine katılmak için şehir merkezine ilerlerken bazı kişilerin otobüsün önünü kesmesi üzerine araçtan inen Erdoğan, hemşerileriyle bir süre sohbet etti. Erdoğan, cami yapılmak üzere Hazine arazisini isteyen köylülere yöresel şiveyle, “Camenuz var ya, ne yapacasunuz cameyi” dedi.

Erdoğan, partisinin il kongresinde konuşmasına Anneler Günü’nü duygusal sözlerle kutladı: “Şimdiden hem şu muhteşem sahamızdaki ve Rize’deki, hem bütün Türkiye’deki annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum. Ayaklarının altına cennet serilmiş olan annelerimiz, Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yavrularınızı size, sizleri yavrularınıza bağışlasın. Ben Anneler Günü’nü ilk kez annemsiz yaşayacağım. Ama Rabbim’e hamdolsun, ilk anneler gününü annemin baba ocağında, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu Rize’de, rahmetli anamın evinde geçiriyorum. Allah ondan ve hepimizin annelerinden razı olsun. Mekanları inşallah cennet olsun. Annelere hepinizin annelerine uzun hayırlı ömürler niyaz ediyorum” dedi.

Biz asla geri adım atmadık

İstanbul’da dün dünyanın en büyük şirket yöneticilerinin katıldığı toplantının 7’ncisini düzenlediklerini hatırlatan Erdoğan, burada IMF Başkanı Lagarde ile görüştüklerini söyledi. Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne diyor biliyor musunuz; ‘Türkiye artık IMF’ye muhtaç değil. Ama IMF’nin Türkiye’ye ihtiyacı var’ diyor. İşte Türkiye bu. Türkiye bu seviyelere geldi. İktidarı devraldığımızda IMF’ye olan 23.5 milyar dolar borcumuz şu anda 2.3 milyar dolara indi. Yani 10 liradan 1 liraya düştü. Avrupa’da ücretler, sosyal harcamalar kesiliyor, yatırımlarda kısıntıya gidiliyor. Ama biz asla geri adım atmadık. Yere sağlam basarak, tedbirlerimizi alarak yolumuzda ilerliyoruz.”

Tek millet, tek bayrak, tek devlet

Erdoğan, yola çıkarken ’Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dediklerini, birliği böyle sağlayacaklarını anlattı ve şöyle dedi: “Birliğimiz böyle olacak. Tek milletiz biz. Ama bu milletin içinde Kürd’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Roman’ı, Arnavut’u var. Hepsiyle tek milletiz. Tek bayrak dedik. Bizim şehidimizin kanıyla rengini almış, hilaliyle bağımsızlığımızın ifadesi olan, yıldızıyla da şehitlerimizi ifade eden bayrağımızdan başka bayrak yok. ’Tek vatan’ dedik. 780 bin kilometrekare vatan toprağı bizim için tek vatandır. Bu topraklar üzerinde asla operasyona müsaade etmeyiz. ’Tek devlet’ dedik. Devlet içinde devlete asla müsaade etmeyiz.”

CHP’ye Kocaoğlu ile yanıt

Süt dağıtımı konusundaki spekülasyonlara da yeniden değinen, dağıtılan sütler nedeniyle hiçbir zehirlenme vakası görülmediğini, bazı çocukların mide bulantısı ile karşılaştığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Ana muhalefet partisinin genel başkanına partisinin İzmir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun cümleleriyle cevap veriyorum; ’Projenin desteklenmesinden yanayım. Mutlaka desteklenmesi gereken bir proje. İlk gün ya da önümüzdeki günlerde dağıtımda sıkıntı veya hastalıklar olabilir. Tedavi edilecek, aksaklıklar giderilecektir’ diyor. ’Süte siyaset karıştırmazsak ülkemiz çocuklarımız ve ülkenin geleceği için çok yararlı olur diye düşünüyorum’ diyor. Başkan bunları söylerken genel başkan süte siyaset karıştırıyor.”

Konuşmasında Rize yöresinde karavana atmasıyla ünlü bir avcıdan örnek vererek Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: “CHP Genel Başkanı, Lemoğun tüfeği gibi atayi. Her seferinde karavana. CHP bütün tarihi boyunca sadece bunu yapmıştır. Geçmişte her zaman suyu bulandırdığı, zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırma gayreti içindedir. Süt ak, tertemizdir. Ama sen aklıktan nasibini alamamışsın. Sende aklık yok. CHP, Türkiye’de taş üstüne taş koymamış, sadece yapılanı engellemenin peşinde olmuştur. Türkiye genelinde her bir çocuğumuzun, hassasiyetleri yoksa kendilerine dağıtılan sütü gönül rahatlığı içinde içmesini istiyorum.”

Rize Üniversitesi adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesine de değinen Erdoğan, “Yeni adının hayırlı olmasını, tıpkı taşıdığı isim gibi ülkenin, milletin hizmetkarı olmasını temenni ediyorum. Üniversitenin bu ismi taşımasından ve senatonun böyle bir kararı almasından büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. İsimler makamlar, mevkiler hep gelip geçicidir. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Esas olan iz, eser bırakmak. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Eğer Rize’de hoş bir seda bırakabildiysek hayır dualarını alabiliyorsak bu bize ziyadesiyle yeter” dedi.

Necip Fazıl’la seslendi...

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’ne Rize’den video konferansla katıldı. Erdoğan,”Bu yıl Anneler Günü’nü ben de buruk şekilde yaşıyorum. Annemin doğduğu, büyüdüğü şehirden, ana ocağım Rize’den sevgili annemi de rahmetle yad ediyorum. ‘Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun’ diyor, Rabb’imin, cenneti ayaklarının altına serdiği tüm anneleri rahmet ve mağfiretiyle kuşatmasını niyaz ediyorum” dedi.

“Salondaki tüm annelere, ülkemin tüm annelerine, Trakya ve Anadolu’nun yürekli, cesur, şefkatli, annelerine üstat Necip Fazıl’ın şu dizeleriyle seslenmek istiyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Ak saçlı başını alıp eline/Kara hülyalara dal anneciğim/O titrek kalbini bahtın yeline/Bir ince tüy gibi sal anneciğim/Sanma bir gün geçer bu karanlıklar/Gecenin ardında yine gece var/Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar/Yaşlı gözlerinle kal anneciğim/Gözlerinde aksi bir derin hiçin/Kanadın yayılmış çırpınmak için/Bu kış yolculuk var, diyorsa için/Beni de beraber al anneciğim.”

Haberin Devamı