Gazete Vatan Logo

'Anlaşılıyor ki sıra medya ve sendikalarda'

Ankara'da ve diğer şehirlerde polisin aramaları sürerken CHP'li vekiller, DSP Genel Başkan Yardımıcısı ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç Ergenekon Soruşturması ile ilgili açıklama yaptı. Eski sendikacı CHP'li Bayram Meral de Ergenekon soruşturması hakkında sert ifadeler kullandı.

CHP'Lİ ÖZYÜREK: SIRA MEDYA VE SENDİKALARDA

Ergenekon'un 11. dalgası ile ilgili konuşan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "Anlaşılıyor ki sıra medya ve sendikalara geldi. AKP bütün muhalefeti susturmak istiyor." dedi. Ulusalcı çizginin tamamen tasfiye edilmek istendiğini savunan Özyürek, Türk Metal Sendikası Başkanı Özbek'in Kırıkkale'deki ortaokuldan beri tanıyorum. Atatürk ilkelerine bağlı bir duruşa sahip olduğunu söyledi.



KAMER GENÇ: AMAÇ TÜRKİYE'Yİ İRAN YAPMAK

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise Türkiye'de rejimle bir mücadele olduğunu ve AKP'nin Türkiye'yi İran yapmak istediğini iddia etti.

DSP'DEN GÖZALTINA ALINANLARA DESTEK

Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil edilen DSP'den ise gözaltına alınan isimlerle ilgili olarak "Teşekkür ettiler. Şu anda bir ihtiyaçları olmadığını açıkladılar." dedi.

CHP'Lİ MERAL: BU SİVİL 12 EYLÜL'DÜR

Avrasya TV'nin önünde konuşan CHP'li Bayram Meral "sendikaların haklarını büyük ölçüde elinden alan" 12 Eylül'e karşı mücadele ettiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

Bugünkü hareket sivil bir baskıdır. Sivil 12 Eylül'dür. Halkın sorunlarını dile getiren, çalışanların, ülkenin sıkıntılarını ortaya koyan ART Kanalı'nı baskı altına almak, susturmaya çalışmak hiçbir zaman özgürlükten bahsetme hakkına sahip değildir. Elbette basın araştıracak, duyduklarını dile getirecek, gerçekleri gösterecek. Bugünkü baskının bir kanal üstünde olması düşündürücüdür. Bu ortamı yaratanlar, Türk Metal üzerinede baskı kurmaya çalışanlar bu düşüncelerinden vazgeçmelidir. Türk adaleti vardır. Türkiye'de bir ilim ordusu başında bulunan insanların nasıl arabaya bindirildiklerini sonra da nasıl serbest bırakıldığınız izliyoruz. Bunlar yapılmamalıdır. Herkes düşüncelerini açıkça ortaya koymalıdır. Terk Metal Sendikası Başkanı demokratik parlamenter sisteme inanan, açık sözlü dürüst bir insandır. Vurguna talana karşı duran bir insandır. Hiç unutmayın meydanlarda bir sözümüz vardı "Susma sustukça sıra sana da gelecek." Susmayın arkadaşlarım, bir gün sıra size de gelecek.



-TÜRK-İŞ BAŞKANI KUMLU: “GERÇEK ORTAYA ÇIKACAKTIR”-

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da, Türk Metal’in Başkanı Mustafa Özbek’in sendikacılığın gelişimine katkı sağlayan önemli bir isim olduğunu söyledi. Olayı öğrenmesinin ardından Özbek’in Ankara Beysukent’teki evine geldiklerini belirten Kumlu, avukatları ve yakınları dışında hiç kimsenin eve alınmadığını kaydetti. Kumlu, “Hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı gerçeği ortaya koyacaktır” dedi.

MUSTAFA ÖZBEK'İN OĞLU KONUŞTU

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek, babasıyla ilgili gözaltına alınma talimatı bulunduğunu bildirdi.


Haydar Özbek, arama yapılan babasının Beysukent'teki evinin önüne çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olanların "ABD'nin direktifleri" sonucu gerçekleştiğini iddia eden Haydar Özbek, evdeki aramaya sabah saat 05.00'te başlandığını söyledi.

Evde olan babasının yanında avukatlarının da bulunduğunu anlatan Haydar Özbek, evdeki her şeyin arandığını dile getirdi. Haydar Özbek, "Ergenekon savcısı zatın talimatıyla geldiler. Gözaltına alma talimatı da var. Türkiye'de Türk olmanın suç olduğu bir dönem yaşıyoruz. Yakında Nejat Uygur'u da tutuklarlarsa şaşırmayın" dedi. Haydar Özbek, babasının durumunun iyi olduğunu bildirdi.

CHP’Lİ ATEŞ: “ANTİDEMOKRATİK BİR ORTAMA GİDİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, evinde polisin arama yaptığı Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evini ziyaret ettiler. Ateş şunları söyledi:

Türkiye'de tam bir komedi oynanıyor. Dün Cumhurbaşkanı Gül, yargı erklerini Dışişleri konutuna çağırarak yargı bağımsızlığına ters düşen bir görüntü sergilediler. Sabah da bir uyanıyoruk zi Türkiye'nin en saygın yayın kuruluşları ve sendika temsilcileri gözaltına alınıyorlar. Her yattığımız gece farklı bir Türkiye'ye gözlerimizi açıyoruz.

Bir Ergenekon uydurdular. 13 aydır iddianame bile hazırlayamadılar. Şimdi bu arkadaşlarımız tutuklandılar ama daha yargı karşısında ifade bile veremediler. 7 ay önce emekli generaller, medyadan isimler gözaltına alındı ama daha konuşamadılar.

Bu arkadaşlarımızın ortak özellikleri iktidarın yanlışlıkları karşısında sesli düşünen, kamuoyu ile düşüncelerini paylaşan ne kadar isim varsa gözaltına alınıyor. Sendikalar da demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarındandır.

Sendikalar askeri darbelere de dimdik karşı durdular. Sendikalar şimdi görüyorlar ki AKP faşizmine karşı dik duran herkes de susturuluyorlar. Eğer dolandırıcılık belgeleri arıyorlarsa RTÜK'e gidip RTÜK Başkanı'nı gözaltına alsınlar. İşgal altında olan ülkelerde bile böyle yayıncılık yapılamaz. TV kanalı işgal altında, ama bunu yayımlayamıyor. Sizler yayını yapıyorsunuz ama ART baskını duyuramıyor.

Haberin Devamı