Gazete Vatan Logo

‘Ankesör’den bulunan 601 asker tutuklandı!

TSK içinde yuvalanmış FETÖ’nün kripto mensuplarının son dönemde “ankesörlü telefon” yöntemini deşifre eden güvenlik güçleri, milyonlarca telefon görüşmesinin incelenmesi sonucu 60 şüpheliyi ele geçirdi

‘Ankesör’den bulunan 601 asker tutuklandı!

Darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içinde yuvalanmış binlerce FETÖ’cü tutuklandıktan sonra, örgütün ‘kripto’ mensuplarına henüz ulaşılamadığı bilgisi üzerine güvenlik güçleri yoğun bir araştırma yürüttü. Örgütün “ankesörlü telefon”la görüşme yönteminin deşifre edilmesi sayesinde son aylarda da çok sayıda FETÖ üyesi asker tespit edildi.

Mahremlerle iletişim

Milyonlarca telefon görüşmesini büyük bir titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, örgütün son yöntemini ortaya çıkararak şu ana kadar 601 şüphelinin tutuklanmasını sağladı. Başta TSK olmak üzere birçok kurumda gizli yapılanmaya giden, deşifre olmamak için çeşitli yöntemler kullanan FETÖ’nün son dönemde “ankesörlü telefon”lar üzerinden “mahrem imam”larla iletişime geçtiği tespit edilmişti.

“Mahrem abileri”yle ankesörlü telefonla iletişim kuran, konuşmaları şifreleyen TSK içindeki kripto örgüt üyelerine yönelik operasyonlarda İstanbul’da 188, Tekirdağ’da 176, İzmir’de 73, Tokat’ta 58, Aydın’da 58, Kars’ta 11, Osmaniye’de 26 ve Balıkesir’de 11 şüpheli tutuklandı.

Haberin Devamı

Burak Akın teslim olmuştu

İstanbul’da gözaltına alınan 65 zanlı itirafçı olurken 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Tokat’ta 120, Edirne’de 58, Tekirdağ’da 44, Bursa’da 12, Balıkesir’de 42 asker ve bir “mahrem imam” ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı, Ankara Emniyet Müdürlüğüne FETÖ üyesi olduğunu söyleyerek teslim olan Yüzbaşı Burak Akın’ın verdiği ifadeler doğrultusunda örgüt üyesi oldukları belirlenen 2 muvazzaf subayın gözaltı işlemleri sürüyor. Burak Akın, ankesörlü görüşmelerinin tespit edildiğini anlaması üzerine teslim olmuş ve itiraflarda bulunmuştu.

Ankesörlü telefonların çaldırılıp kapatılmasıyla ya da şifreli kısa görüşmelerle önceden belirlenen adreslerde gizlice buluşan TSK içindeki kripto FETÖ’cülerin açığa çıkarılması çalışmaları sürüyor.