Gazete Vatan Logo

‘Anahtar teslim’ sosyal medya ihraç edecek

Mobifin şirketinin Türk mühendislere yaptırdığı yerli sosyal medya platformu Finkafe, 1 yıl dolmadan 100 bin kullanıcıya ulaştı. Şirket, benzer bir sosyal platformu ‘anahtar teslim’ Polonya’ya da sunacak. Mobifin, yerli mail ve arama motoru için de çalışıyor

‘Anahtar teslim’ sosyal medya ihraç edecek

Başta Çin ve Rusya olmak üzere dünyada lokal sosyal platformların trend olması Türkiye’deki yatırımcıları da harekete geçirdi. Mobil Finans Teknoloji Hizmetleri A.Ş. (Mobifin) bu çerçevede yerli sosyal medya platformu Finkafe’yi kurdu. Türk mühendislerin geliştirdiği ve 10 milyon TL yatırım yapıldığı Finkafe, 1 yılı dolmadan 100 bin kullanıcıya ul kullanımı aştı. 29 dil seçeneği, 20 farklı mikro bloğu ve 500 karakter olan platform, global sosyal medyalardan “konu ayrıştırma-kişiselleştirme” özelliği ile ayrılıyor.

Yıl sonunda kullanıcı sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefleyen Mobifin, benzer bir platformu anahtar teslim şekilde Polonya’ya da sunacak. Şirket, yerli mail ve arama motoru üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Ciddi reklam geliri var

Mobil Finans Teknoloji Hizmetleri A.Ş. (Mobifin) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, platformun çıkış noktasını şöyle anlattı: “Çin’deki lokal sosyal medyanın kullanıcı sayısı, popüler platformun kullanıcı sayısını geçti. Rusya kendi lokal platformunu oluşturuyor. Başka ülkeler de kendi sosyal medya platformlarını oluşturmaya başladı. Türkiye’de 52 milyon sosyal medya kullanıcısı var. Yabancı platformlar Türkiye’de ciddi gelir elde ediyor. 2013’te Twitter Türkiye’den 400 milyon dolar reklam geliri sağladı. Durum böyle olunca Finkafe’yi hayata geçirdik. Sunucu tarafı yatırımlarımızı da Türkiye’de yapmaya karar verdik. Türkiye sınırları içerisine serverlar getirdik, kod yazdık ve kodları sisteme entegre ettik. Türkiye’de şu ana kadar yapılan ilk server yatırımını gerçekleştirdik. Mobil tarafta yer alan IOS ve Android uygulamaları da hayata geçirdik,”

Haberin Devamı

Finkafe’yle teknoloji ihracatına başlayacaklarını kaydeden Ünver, “Başka ülkeler için de sosyal medya platformları yapacağız. Polonya’da Temmuz-Ağustos ayı gibi süreci başlatacağız. Yakın coğrafyadan 2 ülkeyle daha görüşüyoruz. Ay sonunda Azerbaycan’da devlet düzeyinde görüşmelerimiz olacak” dedi.

Hedef Finkafe’yi halka arz etmek

Diğer sosyal medya platformlarında sahte hesapların olduğuna dikkati çeken Arif Ünver, Finkafe’de robot hesap açılmayacağını söyledi. Ünver, hedeflerinin Finkafe’yi halka açmak olduğuna işaret ederek, “Finkafe’yi halka açacağız. Bu halka arz New York Borsası’nda da olabilir. Yatırımcılar kapımızı çalıyor. Son olarak 50 milyon TL şirket değeri üzerinden yatırımcı aldık. Türkiye’nin büyük holdingleriyle de ortaklık görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Haberin Devamı