Gazete Vatan Logo

‘Amirimin elini Palalı kesti’

Gezi eylemleri sırasında palayla göstericilere ve kendisine engel olmak isteyen polislere saldıran Sabri Çelebi’nin yargılandığı davada, polis memuru Ahmet Yeşilkaya ’tanık’ sıfatıyla dinlendi

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi ve Şeyhmus Kırmızı katıldı. Tanık olarak ifade veren polis memuru Ahmet Yeşilkaya, Gezi eylemleri nedeniyle Taksim ve civarında görevli olduğunu söyledi ve şunları anlattı: “Kayhan Şahan müdürüm ve polis memuru Ramazan Ezen birlikte görev yapıyorduk. Ben ve polis memuru arkadaşlarımla sokağa girdik. Ellerinde pala olan 3 kişinin olduğunu gördük. Olay sırasında elinde pala olan şahısları ve diğer şahısları engellemeye çalıştık. Bize direndiler. Kayhan Müdürümün elinin kesildiğini gördüm ve onunla ilgilendim. Daha sonra elimizden kurtulup kaçtılar. Sanıkların göstericilere ‘s....gidin’ diye bağırdıklarını duydum.”

Çelebi’yi teşhis etti

Hakimin “Sanıklardan hangisinin elinde pala vardı?” sorusu üzerine Tanık Yeşilkaya, sanık Sabri Çelebi’yi eliyle göstererek, “Bu kişinin elinde pala olduğunu gördüm, biliyorum. Diğer sanık Şeyhmus Kırmızı’yı ise hatırlamıyorum” dedi. Cumhuriyet Savcısı Gürsel Akpınar ise tanık Yeşilkaya’ya ‘Senin müdürünün elini kim kesti?” diye sordu. Tanık Akpınar ise, “Palalı Sabri Çelebi kesti” diye cevap verdi. Mahkeme, Çelebi’nin tanıklarının bir sonraki duruşmada dinlenilmesine ve diğer polis memurunun mahkemeye getirilmesine karar vererek duruşmayı 28 Ocak’a erteledi.

Haberin Devamı