Gazete Vatan Logo

‘Altın çocuklar’ın irtibatı deşifre oldu

FETÖ’nün ‘altın çocuğu’ diye anılan eski istihbarat müdürü Zeki Güven’in örgütün emniyet yapılanmasındaki üst düzey kişilerle ByLock üzerinden irtibat kurduğu tespit edildi

‘Altın çocuklar’ın irtibatı deşifre oldu

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in gözdelerinden olan ve örgütte”altın çocuk” diye anılan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in telefonunda kurulu ByLock uygulaması üzerinden örgütün emniyet yapılanmasında bazı üst düzey kişilerle irtibat kurduğu belirlendi.

Güven, Eskişehir’de aranan eski hakim eşi ile birlikte yakalanmıştı. Üzerinde ele geçirilen cep telefonu incelenen Güven’in ByLock kullandığı anlaşıldı. Şifre olarak kendisinin, eşinin ve çocuğunun doğum yıllarının son iki hanesini kullanan Güven’in, ByLock programında diğer örgüt üyelerince “Bilge”, “Z.G.” ve “Zeki Abi” gibi isimlerle kaydedildiği tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Güven’in bazı örgüt üyeleri tarafından “Bilge” ismiyle de kaydedilmesinden dolayı Güven’in bu ismi örgüt içerisinde kod adı olarak kullanmış olabileceği değerlendirildi.

Atayün, Kırcılı, Aktepe

İncelemede ayrıca Güven’in ByLock üzerinden irtibat kurduğu kişilerin listesi de çıkartıldı: Eski Ankara İstihbarat Şubesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Konya ve Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, eski Ankara Terörle Mücadele Şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve İstihbarat Daire Başkanlığında eski Teknik, Takip, Operasyon Şube Müdürü Lokman Kırcılı, eski Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Murat Akkul, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, eski İstihbarat Daire Başkanlığında dinleme ve teknik konulardan sorumlu müdür Selat Öztürk, eski İzmir İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve eski Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde C Büro Amiri Ertan Aslan. Bu isimlerden Kırcılı ile Aktepe, 15 Temmuz gecesi İstihbarat Daire Başkanlığını örgüt adına teslim almak isterken yakalanmıştı.

Haberin Devamı