Gazete Vatan Logo

‘Altın’ tecrübesini gıdaya taşıyacak

Fransız Fauchon pastane zincirini getirecek

Arto Yamacıyan, Yamachi mücevher markasıyla yurtdışına açılacak. Ortağı Erkay Kantar ile çikolata ve restoran işine girip Fransız Fauchon pastane zincirini getirecek.

Arto Yamacıyan, babasının 7 yaşındayken Diyarbakır’da adım attığı kuyumculuk mesleğini sürdürüyor. İnşaat mühendisi olan Yamacıyan, baba mesleğini iş edinmiş ve bugün Yamachi adlı markasıyla dünyaya açılma planları yapıyor. Daha önce New York’ta açtığı mağazasını global kriz yüzünden kapatan Yamacıyan, önümüzdeki günlerde tekrar New York’ta mağaza açmaya hazırlanıyor.

İhracat da yapıyor

New York’un ardından da Avrupa başkentlerine açılma planları yapan Arto Yamacıyan, şunları dedi: “Şu anda İstanbul’da Nuruosmaniye ve Nişantaşı’nda iki mağazamız var. Türkiye’de başka mağaza açmayı düşünmüyoruz. Yurtdışında mağaza açma düşüncemiz var. Daha önce New York’ta çok büyük bir mağaza açtık. Ancak global krize denk geldik ve kapatmak zorunda kaldık. Ancak şimdi yeniden New York’a dönme planlarımız var. Rusya ve Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapıyoruz. Dubai’de de bir mağaza açmak planlarımız arasında.”

Fauchon ile görüşüyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin içinde Cookhane adlı yemek okuluna ortak olduğunu da anlatan Yamacıyan, burada sertifikalı aşçı yetiştiğini söyledi.

Okulu şimdi Nişantaşı’na da taşıma planları yaptıklarını belirten Arto Yamacıyan, sözlerine şöyle devam etti:

“Orada şekilli, heykel formunda çikolatalar yapmak niyetindeyiz. Ortağım Erkay Kantar ile bu işi hayata geçireceğiz. Ayrıca butik mağazalar da açacağız. Ayrıca Fransız Fauchon pastanelerini de Türkiye’ye getirmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar ilk yıl 5 şube açmak istiyor Türkiye’de. Biz ise onlara Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve İstinyePark olmak üzere 3 şube öneriyoruz. “

Ustalar eski sanatları akademide öğretecek

ARTO Yamacıyan’ın bir diğer projesi ise kaybolmaya yüz tutmuş mücevher sanatlarının yaşatmak. Bunun için bir akademi kurmak isteyen Yamacıyan, “Kapalıçarşı’daki ustalara ders verdirip yeni ustalar yetiştirmek istiyoruz. En azından kaybolmaya yüz tutan sanatları yeniden gündeme taşımak istiyoruz. 2-3 yıl içinde bu projemiz hayata geçmiş olacak” değerlendirmesini yaptı.

ERKEKLERE YENİ MARKA YARATACAK

ARTO Yamacıyan, çok fazla talep aldıkları için erkek koleksiyonu yapmaya karar verdiklerini söyledi. Yamacıyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonbaharda ilk koleksiyonumuzu müşterilerin beğenisine sunacağız. Önce ana bayilerimize vereceğiz. Altın, gümüş ve pırlantalı tasarımlarımız olacak. Bir alt markayla çıkaracağız ve kendi standlarında satacağız.”

Haberin Devamı