Gazete Vatan Logo

'Alo Temel, acil sefer istiyorum'

Alo Temel, Houston’a acil sefer istiyorum / Üzgünüm Bakanım sırada Miami var

ABD temasları sırasında Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası ve Houston Ticaret Odası’nı ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Houston’a direkt uçak seferlerinin hemen başlamasını sağlamak için Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’i cep telefonundan arayarak konferans görüşmesi yaptı. Ancak ne yazık ki Houston THY’nin 2011 bütçesinde yer almıyordu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, Atlanta ve Houston direkt seferlerinin başlaması için her türlü desteği vereceğini belirtince Bakan Çağlayan, kendisinin oyu ve desteğini İstanbul’dan Houston’a direkt uçak seferlerinden yana verdiğini bildirdi. İstanbul-Los Angeles seferinin 3 Mart 2011’de yapılacağını, en geç 1 Mart 2010’da İstanbul-Houston seferleri’nin başlaması gerektiğini bildiren Çağlayan, toplantıda THY Genel Müdürü Temel Kotil’i cep telefonuyla aradı ve görüşmesini canlı olarak dinletti.
Kotil’den İstanbul-Houston seferleri isteyen Bakan Çağlayan, genel müdüre, 300 kişilik topluluğa 2011’de direkt uçuş için söz verdiğini söyledi. Kotil ise 2011 bütçesinde Houston’ın bulunmadığını, öncelikli olarak Miami seferlerine başlamak istediklerini kaydetti. Bunun üzerinde Çağlayan, telefonda “Genel müdürüm bu topluluğa 2011 için veremezsem de 2012 için söz veriyorum. Konuyu Türkiye’ye döndüğümüzde görüşürüz. Los Angeles’dan önce Houston’a direkt sefer için gereğini yapalım” diye konuştu. Çağlayan’ın, THY Genel Müdürü ile görüşmesi orada bulunanlar tarafından alkışlandı.

Haberin Devamı