Gazete Vatan Logo

'Allah taksiratını affetsin!'

Fethullah Gülen, Hanefi Avcı ile ilgili açıklama yaptı

www.herkul.org adlı internet sitesinde gündeme ilişkin açıklamalar yapan Fethullah Gülen, "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabında kendisini ve hareketini hedef alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında yorumda bulunarak, " Son günlerde emniyet teşkilatından birisinin “falan yerde kadrolaşma” gibi çok yakışıksız iddiaları oldu. Allah taksiratını affetsin” dedi.

Gülen, ismini vermediği Hanefi Avcı için şu yorumu da yaptı: “O mum uzun sürmez; yalancı demiyorum, terbiyem müsaade etmez; fakat, o mum uzun sürmez, sürse bile yatsıya kadar sürer ve söner.”

“Fethullahçı” yakıştırmalarından çok rahatsız olduğunu da kaydeden Gülen, “Fethullahçı” gibi yakıştırmalar yapılmasını ve o türlü mülahazalara sapılmasını lanetliyorum.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Gülen, kadrolaşma iddiaları içinse şunları kaydetti: "Unutulmamalıdır ki, kadrolaşma, sızma, çoğalma türünden iddiaları ortaya atanlar ve bunlarla vazifeperver insanları sindirmeye çalışanlar, hemen her devirde bu iftiralarının arkasına saklanarak ve hedef şaşırtarak kendi felsefeleri adına belli yerlere sızmış, kadrolaşmış ve çoğalmış kimselerdir."

Haberin Devamı