Gazete Vatan Logo

'Allah onun sonunu hayretsin!'

CHP’nin 29 Ekim’de yürüyüş ısrarının ayrılıklara neden olacağını belirten Osman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hep yanlışlıklar yapıyor. Allah Kılıçdaroğlu’nun sonunu hayretsin" dedi.

Kurban Bayramı’nı memleketi Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde bazı tesislerin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Bakan Eroğlu, programı kapsamında geldiği Evciler İlçesi’nde yaptığı açıklamada, CHP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da 1’inci Meclis binası önünde yapmayı planladığı yürüyüş kararını bir daha gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Yürüyüş ısrarının çok yanlış bir tutum olduğunu savunan Bakan Eroğlu, "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şeydir. Bu bayramlar birlik, beraberlik, kardeşliğin pekişmesi içindir. Bu ayrılık niye? Bayrama geleceklerse devlet merasimi var. Sen de gel oraya katıl. Varsa tavsiyelerin söyle, merasimler ona göre hazırlansın. Zaten diğer bazı partiler de buna karşı. AK Parti başta olmak üzere MHP de karşı çıktı" dedi.

CHP’NİN TUTUMU YANLIŞ

CHP’nin kararını şahsen yanlış bulduğuna değinen Bakan Eroğlu, CHP’nin tutumunun toplumda ayrılıklara neden olacağını söyledi. CHP’nin böyle bir davranışta bulunmasının kendi kimliğine de yakışmadığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, "Bu bakımdan tekrar düşünüp değerlendirmeleri lazım. Hep birlikte Anıtkabir’e gidelim, çelengimizi koyalım. Ayrıca devlet merasiminde bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım istiyoruz. Bu çok yanlış bir şeydir. Kılıçdaroğlu nedense hep böyle yanlışlıklar yapıyor. Allah sonunu hayır etsin. Bu yanlışlardan dönmeliler artık" diye konuştu.

’İNCE’NİN SÖZLERİ YAKIŞIKSIZ’

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, yürüyüş sırasında ’Bir tek milletvekilimizin gözüne o gün gaz gelirse, o gazı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e Meclis’te tattıracağız’ sözlerini de değerlendiren Bakan Eroğlu, bu sözlerin çok yakışıksız olduğunu belirtti. Biber gazının keyif için kullanılmadığına işaret eden Bakan Eroğlu, "Neticede bazen taşkınlık yapanlar oluyor. Bu onları önlemek için yapılıyor. Kimsenin keyfinden biber gazı sıkması söz konusu değildir. Bu şekilde söylemesi çok yanlış bir adım. Yani bir milletvekiline bu sözleri ben yakıştıramadım" dedi.

Konuşmasının ardından kendisine ikram edilen kavundan yiyen Bakan Eroğlu, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

BAKAN EROĞLU: KIBRIS’A KİMSE YAN BAKAMAZ, BİZİM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’nde 5 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel katıldı. Tören öncesinde vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, Mersin’in Anamur İlçesi’nden deniz altından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) içme suyu götürüleceğini söyledi.

RUMLAR HİZAYA GELSİN

"KKTC bizim canımız" diyen Bakan Eroğlu, "Ben öğrenciyken Afyon’da da ’Kıbrıs’ için bir miting yapılmıştı. O zaman ’Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız’ diye sloganlar atılmıştı. Kıbrıs’a hala böyle bakıyoruz. Kıbrıs’a hiç kimse yan gözle bakamaz. Rumlara bir an önce hizaya gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

’BELÇİKA KADAR ALANI AĞAÇLANDIRDIK’

Konuşmasında yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, bakanlığı süresince 2 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu aktardı. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yılda 700 milyon fidan üretildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, ağaçlandırmada dünya rekoru kırdıklarını söyledi. Bu yıl sonuna kadar 2 milyon 400 bin hektarlık alanın ağaçlandırılmış olacağına vurgu yapan Bakan Eroğlu, "Belçika’nın yüzölçümü 3 milyon hektar. Neredeyse Belçika kadar alanı ağaçlandırdık. Bazı Avrupa ülkelerinin alanından daha fazla alanı ağaçlandırdık" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından hayırseverler Ahmet- Zübeyde Turba’nın adını taşıyan Anadolu Öğretmen Lisesi ve 120 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Arıköy 2’nci ve 3’üncü kısım yağmurlama sulamasını, Kızılören Köyü 1’inci kısım yağmurlama sulaması, Akarca Köyü 2’nci kısım yeraltı ve yağmurlama sulaması ile Bozan Köyü içme suyu tesisinin açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu, törenin ardından Ahmet- Zübeyde Turba çiftine, eğitime verdikleri destek dolayı plaket verdi.

Haberin Devamı