Gazete Vatan Logo

‘Alın ödülünüzü başınıza çalın’

Köşk adayı Başbakan Erdoğan, kendisine verilen ‘cesaret ödülü’nü geri isteyen Amerikan Yahudi Kongresi’ne ”Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın” diye yanıt verdi

‘Alın ödülünüzü  başınıza çalın’

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim mitingleri kapsamında dün Van’daydı. Polis ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kentte yoğun güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Erdoğan, saat 15.50’de özel uçakla Van’a geldi. Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım ve AK Parti Van milletvekilleri eşlik etti. Van Ferit Melen Havaalanı’ndan çıkan Başbakan Erdoğan yol kenarlarında kendisini bekleyenleri selamlayıp çocuklara hediyeler dağıttı. Erdoğan ve beraberindeki bakanlar daha sonra seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı Beşyol Meydanı’na geçti. Erdoğan, Van’ın Hastane Caddesi’nde düzenlenen mitingde özetle şunları söyledi:

Hitler’den ne farkı var

“İsrail’in yaptığını, Hitler’in, Nazi’lerin yaptığını benzetice birileri rahatsız oluyor. Van’dan tüm dünyaya sesleniyorum İsrail’in yaptığını Hitler’in, Nazi’lerin yaptığından ne farkı var. Bunu soykırım değil de ne ile izah edeceksiniz. Ne diyordu Hitler: İnsafsız olabiliriz ama Almanya’yı kurtardığımızda dünya insaflı bir yer olacak. Adaletsiz olabiliriz, ama Almanya’yı kurtardığımızda dünyaya adalet gelecek. Ahlaksız olabiliriz ama Alman vatandaşlarını kurtardığımızda dünya daha ahlaklı bir yer olacak. Hitler bu sapıkça düşüncelerin arkasına sığındı, milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. İsrail şu anda Hitlerin söylediğinin aynısını söylüyor, aynısını yapıyor.

Haberin Devamı

Ecdadımız sahip çıktı

Her türlü insanlık dışı eylemi yapacaksın, ayrım yapmadan şehri havadan bombalayacaksın. Sana dur deyince de antisemitist diye ahlaksızca suçlama yapacaksın. Dünyada herkesin Musevilerden uzaklaştığı, ülkelerinde kovduğu dönemde Musevilere kim sahip çıktı. Ecdadımız sahip çıktı, Osmanlı sahip çıktı. Utanmıyor musunuz ya?

Ödülü geri istiyormuş

Bundan sonra da bütün azınlıklar benim ülkemde huzur içinde barış içinde yaşayacak. Bu arada bir şey oldu. Neymiş Amerikan Musevi Komitesi bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın. Biz hem dua edeceğiz hem de sütün imkanlarımızla Gazze’nin yayında duracağız. Ne içeride ne dışarıda hakkı savunmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Türkmenler’e ulaşıyoruz

Şimdi bu CHP, MHP onların ortak adayları ne diyor? Gazze’yi bırak Suriyeli misafirleri bırak Türkmenlere bak diyorlar. Bunların dünyadan, kendi ülkelerinden bile haberleri yok. Biz Gazze’ye nasıl ulaşıyorsak AFAD ile Suriye’ye de öyle ulaşıyoruz Somali’ye nasıl ulaşıyorsak Suriye’nin, Irak’ın Türkmenlerine de öyle ulaşıyoruz.

Sen babana ihanet ettin

erdoğan rakibi İhsanoğlu’nu da sert eleştirdi: 3 aday var. Bir tanesi CHP ve MHP’nin ortak adayı. Bunların yanına birkaç parti geldi toplasan hepsinin oyun yüzde 1’i bulmuyor. Son günlerde daha da enteresan şeyler oldu. Bu ortak aday neyle övünüyor. ‘Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıyd’ı diyor. Önceki gün merhum Mehmet Akif’in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Akif’i de şahsi hırsına alet edecek. Babası muhterem bir insandı doğru. CHP’nin zulmü yüzünden Kahire’ye gitti. Bir defa sen babana ihanet ettin. Akif’in kabrinde dörtlük okuyor, ‘Bu Çanakkale Şehitleri şiiri’ diyor. Yazıklar olsun, senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, babamın arkadaşı dediğin Akif’e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor. İstiklal marşını bilmeyen adaya CHP’liler ve MHP’liler oy mu verecek.”

Haberin Devamı

Bu can bu tende oldukça

‘PARALEL yapıyla’ mücadelenin süreceğini söyleyen Erdoğan “İşte şimdi inlerine kadar giriliyor. Diyorlar ki ‘ Çankaya’ya çıkarsan bu Pensilvanya ile mücadele ne olacak?’ Bu can bu tende oldukça bu mücadele sonuna kadar devam edecekr. Bizim ulusal güvenliğimi tehdit eden unsurlar nerede nasıl olursa olsun karşılarında bizi bulacaklar” dedi.

Göğebakan’ı unutmadı
Murat Göğebakan hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Ramazan’ın son günleriydi birlikte iftar yaptık. Hastaneden çıktı, iftarı beraber yaptık tekrar hastaneye gitti. Bu davaya bağlıydı bu davaya gönül vermişti. Yarın (bugün) son yolculuğuna uğurlayacağız.

Haberin Devamı