Gazete Vatan Logo

‘Ali Babacan temiz adam’

CHP lideri, 1-2 bakan haricinde hepsinin ‘kirli’ olduğunu öne sürdü, “Temiz adam olarak kabinenin en genç bakanı, Ali Babacan, işini yapan tutarlı birisi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının genişleyebileceğini savundu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan için ise “Temiz adam” dedi. CHP lideri, Antalya programı sırasında bir grup gazeteciye gündemi değerlendirdi.

Yaşanan yolsuzluğun dünya yolsuzluk tarihine geçeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğa’ın, ABD Büyükelçisi’yle ilgili sözleri için, “Bir Başbakanın ağzından çıkanı kulaklarının duyması gerekiyor. Büyükelçi böyle bir ifade kullanmadığını açıkladı. Ama o ‘biz sizi tutmayız’ diyor. Tutmuyorsan gereğini yap o zaman” diye konuştu.

Savcı Öz eleştirileri

CHP lideri, “Zekeriya Öz’ün operasyonuna niye sahip çıkıyorsun” eleştirilerine ise, “Hiç kimseyi kutsamıyoruz. Eleştirilecek bir şey varsa eleştiririz” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğu, şöyle devam etti: “Başbakan zırhlı arabasını tahsis etti o savcıya. Yolsuzluğu kapatmak için aceleye bakın. Aksaray’dan Başbakan’ın uçağıyla valiyi getiriyor. Bu paniğin nedeni ne? Korku içinde, kendisine, akrabalarına yakınlarına ulaşır diye. Bugün olmasa yarın ulaşacak, temiz bir adam değil. Yolsuzluğu kim ortaya çıkardıysa Allah razı olsun...”

‘Ar damarları çatlamış’

“Dört bakanın ailesiyle birlikte çete oluşturduğu bir Bakanlar Kurulu düşünün. Bu yapı affedilecek bir yapı değil. Ve bu yapının içinde olanlar milletin önüne çıkabiliyorlar. Samimi söylüyorum, ben utanırım, evden dışarı çıkamam. Bunların ar damarı çatlamış. Bir iki bakan hariç hepsi kirli. Temiz adamlardan biri, kabinenin en genç bakanı, Ali Babacan. Kendi işini yapan, tutarlı birisi. Zafer Çağlayan’ın siyasete girerken, durumu neydi, şimdi durumu ne? Banka hesaplarını da oradaki para hareketlerini de açıklayacaklar. Malvarlıklarını açıklamazlarsa, bu dosya kapanmaz.”

Can Yücel örneği

CHP lideri, eski Milli Eğitim bakanlarından Hasan Ali Yücel’in oğlu şair Can Yücel’in yurt dışına girmek için sınav kazanmasına karşın babasının, ‘Bakan, oğluna torpil yaptı, derler’ diye yurtdışına göndermediğini anlatarak, “Bizim ahlak anlayışımız budur” dedi.

‘Yönetmeliği uygulamayın’

CHP’nin dünkü Parti Meclisi toplantısının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, hukuk çevrelerine, “Adli Kolluk Yönetmeliğini uygulamama” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Şimdi yolsuzluğu nasıl örteriz diye alt yapı oluşturuyorlar. İlk yaptıkları iş, süratle bir yönetmelik çıkardılar. Yönetmeliği çıkaran bakanların içinde adı yolsuzluğa bulaşan da var. Bundan sonra savcı talimat verirse önceden hırsızlara haber verecekler, böylece yolsuzlukla mücadele edecekler. Utanmadan böyle bir yönetmelik çıkarıyorlar. Bütün hukuk çevrelerine çağrıda bulunuyorum, o yönetmelikleri asla dikkate almayınız. Barolar süratle dava açmalı. Elini vicdanına koyup bana öyle yanıt versin, helal paranın, alın teriyle kazanılmış bir paranın ayakkabı kutusunda ne işi var? Çok zor bir soru değil. İnsan olanın anlayabileceği bir soruyu soruyorum.”

Haberin Devamı