Gazete Vatan Logo

‘Aldırma gönül aldırma’

Başbakan, Sinop’tan Ankara’ya Sabahattin Ali ve Diyojen’den alıntılarla mesaj yolladı

Başbakan Erdoğan, Sinop’ta yaptığı konuşmada milletin kendilerine bir emanet verdiğini belirterek, “Bu emaneti hakkıyla hukukuyla onuruyla gururuyla taşıyacak, o emanete halel getirmeyecek, günü zamanı gelince de emaneti aldığımız yere, sahibine, yani millete biz teslim edeceğiz” dedi.
Erdoğan Sinoplular’a seslenirken ünlü yazar Sabahattin Ali’den alıntı yaptı:
“Bakın hemen şuracıkta kale içindeki zindanı bugün bütün Türkiye, bütün dünya biliyor tanıyor, burayı ziyarete geliyor. Orada ne demiş şair; ’Başın öne eğilmesin aldırma gönül, aldırma. ’Biz aldırmıyoruz, biz gülüp geçiyoruz, biz size hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bizim istediğimiz şudur; Yeter ki bu milletin başı öne eğilmesin. Yeter ki yoksulluk, yeter ki fakirlik, yeter ki çaresizlik bu milletin başını öne eğmesin. Yurt içinde ya da yurt dışında yeter ki bu millet, başı dik, onurlu, gururlu, itibarlı şekilde dimdik ayakta dursun.”
Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ülkesi arasında yer almak için sabırsızlandığını anlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin, “her türlü olumsuzluklara, her türlü engelleme çabalarına rağmen aydınlık geleceğine yürüdüğünü” ifade etti.
Erdoğan, “Buradan Sinoplu bir Diyojen geçti. Ne demiş; gölge etme başka ihsan istemem. Gölge etmesinler, biz başka bir şey istemiyoruz, başka bir şey beklemiyoruz. Gölge etmesinler, engel çıkarmasınlar, kuyu kazmasınlar, işleyen çarka çomak sokmasınlar, başka ihsan istemeyiz. Bu mücadelemizde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başbakan çocuk sevindirdi

Sİnop’a giden Başbakan Erdoğan, cuma namazını Meydankapı Camii’nde kıldı. Havaalanından şehir merkezine otobüsle gelen Erdoğan, yine çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan’dan oyuncak alan bir kız çocuğunun sevinci ise görülmeye değerdi.

Haberin Devamı