Gazete Vatan Logo

'Alçakça pazarlık!'

Bahçeli'den Erdoğan'a çok ağır sözler

MHP lideri Bahçeli hükümetin PKK ile masaya oturduğu iddiasını yineledi ve “Başbakan Erdoğan’ın ‘evet’ karşılığında PKK’nın taleplerini ikinci anayasa paketine koymak için işaret verdi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK ile anlaşıldığı iddialarını sürdürdü. Bahçeli dün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

MASKE DÜŞTÜ: “Önce Kandil kadrolarının hükümetin teşrifatıyla Habur’dan törenle giriş yapmaları, ardından artan şehadetler üzerinden sürdürülmek istenen alçakça istismarlar ve sonra İmralı canisi ile hükümet arasındaki kanlı, barutlu, mayınlı, taşlı-sopalı pazarlıklar Başbakan Erdoğan ve hükümetinin maskelerini tamamen düşürmüştür.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI: Etnik bölücülük konusundaki siyasi sicili ve eğilimleri çok iyi bilinen AKP zihniyeti Türkiye’yi ayrıştırma ve bölme projelerini İmralı, Kandil ve Barzani’nin ortaklığıyla hayata geçirmek için çıktığı yıkım yolculuğunda suçüstü yakalanmış, gerçek niyetler, aktörlerin ağızlarından duyulmaya başlamıştır.

ÖZERKLİK: Nitekim AKP’nin yıkım projesinin neden olduğu puslu ortamda; demokratik özerklik, federalizm gibi üniter yapıyı çökertecek söylemler hayasızca dile getirilmiştir.

KONTROLDEN ÇIKTI: Eli kanlı teröristlerin diledikleri tavizi istedikleri zaman Başbakan Erdoğan;dan alabildikleri bu karanlık ortamda, Türkiye’nin güvenliği ve terörle mücadele inisiyatifi hükümetin kontrolünden bütünüyle çıkmıştır.

‘İYİ ŞEYLER’: AKP Hükümeti, aşamalı olarak geri adım atarak geldiği teröristle müzakere ve ardından mütareke ilişkilerinin de gerisine düşerek, PKK terörüne ve siyasal uzantılarına tam teslim olmuştur. ’İyi şeyler olacak’ denilerek başlatılan yıkım projesinin 1 yılı aşan seyri ile umut verici gelişmeler olarak tanımlanan Habur terörist törenlerinin ardından yaşananlar maalesef kan, gözyaşı, eylem, ihanet ve şehadet olarak geri dönmüştür.

ALÇALMA SARMALI: Hükümet ile teröristler arasındaki bu müzakere sürecinde etnik bölücülük meşru bir siyasi amaç sayılmaya başlanmış, terör örgütü zemin kazanarak bölünme dinamikleri harekete geçirilmiş, etnik temelde siyaset yolu ardına kadar açılmış, kanlı terör, ’kimlik sorunu’ olarak tanımlanarak PKK’nın siyasi hedeflerini meşru gören tam bir taviz, çaresizlik ve alçalma sarmalına düşülmüştür.

‘EVET’ İÇİN: Gelişmelerden referandumda yıkım için aradığı ’evet’ desteğini almak adına Başbakan Erdoğan’ın PKK taleplerinin ikinci anayasa paketinde yer alması için muhataplarına vade, işaret ve umut verdiği anlaşılmaktadır. Etnik bölücülüğe anayasal zemin kazanmasını amaçlayan İmralı ve hükümet işbirliğinin yol haritasındaki uzlaşmaya göre, girişilecek yıkımın aşamaları da artık bölücü mihraklar tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştır.

ÇEKİNMİYORLAR: AKP Hükümetinin, alacağı ’evet’ oyları karşılığında; Cumhuriyetin yıkıma götürülmesi ve milletimizin ayrışmasına tepkisiz kalmasının yanı sıra, bu sürece ivme vermekten çekinmediği de görülmektedir.

DERS VERELİM: AKP-PKK arasındaki derin işbirliği ve ortaklığın gün ışığına çıkmış olmasının, aziz milletimizin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumdaki tercihlerini bir kez daha düşünmeleri için tarihi bir fırsat olacağı ortadadır. İnancımız odur ki, büyük Türk milleti bölünmeye, ayrılmaya, ihanete, yıkıma, PKK ile işbirliğine ’hayır’ diyecektir ve 12 Eylül’de vatana ihanet edenlere ve buna yeltenenlere asla unutamayacakları tarihi bir ders verecektir.

Haberin Devamı