Gazete Vatan Logo

‘Al öyleyse’ dedi ve attı!

CHP’li altay çiçek’e kitapçık fırlattı

‘Al öyleyse’ dedi ve attı!

Yemin törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Buna rağmen bazı CHP’liler salonda yerlerini aldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Genel Kurul oturumunu açtığı sırada, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, usul tartışması açmak istedi. Ancak Çiçek bunu reddedince Altay elindeki iç tüzüğü TBMM Başkanlık kürsüsüne fırlattı. Ardından da tüm CHP’li vekiller salonu terk etti. Kitapçığın fırlatılması sırasında AK Parti sıralarından yuh sesleri yükseldi.

‘Yazıklar olsun’

Altay ile Çiçek arasındaki tartışma Meclis tutanaklarına ise şöyle yansıdı:

- Altay: Sayın Çiçek benim meramımı dinlemek zorundasınız.

- Başkan: Hayır, bir tartışma yapmayalım.

- Altay: Sayın Başkan, sizi bu Anayasa’ya, içtüzüğe uymaya davet ediyorum.

- Başkan: Usul açısından da teamül açısından da imkanı yoktur.

- Altay: Böyle bir hakkınız yoktur. Ayıp ediyorsunuz. Etik olmayan bir davranış içindesiniz.

- Başkan: Evet. Katılırsınız, katılmazsınız ama ben bu töreni icra edeceğim.

- Altay: Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Al öyleyse!(Anayasa kitapçığını Divan’a fırlatması)

Haberin Devamı

- Başkan: Hiç yakışmadı, hiç yakışmadı size...

AK PARTİ’DEN İLK TEPKİ: ‘Son derece çirkin’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP’li Engin Altay’ın Meclis’te iç tüzük fırlatması ve CHP’lilerin Genel Kurul’u terk etmesine tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Son derece çirkin, CHP açısından da anlamsız bir adım. Bunlar eski Türkiye’nin alışkanlıkları. Vatandaşın yüzde 52’sinin verdiği oyla Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. CHP, milletin seçtiği isme rıza göstermiyor” dedi.
HDP DE TEPKİ GÖSTERDİ: ‘Nezaket ötesi’
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP’nin cumhurbaşkanlığı yemin törenindeki tavrına ilişkin, “Kendi bilecekleri iş. Böylesi bir günde protesto veya katılmama gibi bir tavır anlaşılırdır. Parti kararı olarak yapmışlarsa elbette buna saygı duyarız. Ama kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur” dedi.
Demirtaş’ın alkışı tepki topladı
Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın alkışı sosyal medyada tartışma yarattı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden kullanıcılar Erdoğan’ın Gezi eylemlerine karşı tutumunu hatırlatarak HDP’yi eleştirdi.

Haberin Devamı