Gazete Vatan Logo

‘Aksini düşünmek milli felakettir’

AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz, ister beğenin ister beğenmeyin bu yeni devletin kurucusu Erdoğan’dır” sözlerine Bahçeli sert tepki verdi: İnanıyorum ki bundan Cumhurbaşkanı da rahatsızdır. Aksini düşünmek milli bir felakettir

‘Aksini düşünmek milli felakettir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter hesabı üzerinden Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu üyesi Ayhan Oğan’ın katıldığı bir televizyon programında söylediği tartışmalı ifadelere sert yanıt verdi. Oğan, programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın OHAL kalkana kadar sakallarını kesmeyeceğini tekrarlaması ve FETÖ ile mücadelede yaşanan mağduriyetleri dile getirmesi üzerine “Bunlar aslı astarı olmayan laflar” diyerek “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, bu ifadelerle ilgili eleştirilerine “Bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Neymiş; 15 Temmuz’dan sonra yeni bir devlet kuruluyormuş. Başka, ‘beğensek de beğenmesek de kurucusu Sayın Erdoğan’mış’ Doğrusunu isterseniz, bu meçhul ve müphem şahsiyetin hezeyanını ciddiye almak, dikkate değer bulmak beyhudedir, emek ve zaman israfıdır” sözleriyle başladı ve şunları kaydetti:

‘FETÖ’ye zeytin dalı’

Haberin Devamı

“Yeni devlet kuruyoruz, lafı FETÖ’ye uzatılmış zeytin dalıdır. İnanıyorum ki, bu olanlardan, sürekli kösteklenen Cumhurbaşkanı da rahatsız ve memnuniyetsizdir. Aksini düşünmek ise milli bir felakettir. Tartışmalar alev alev her yanı sarmışken, görüş ayrılıkları her tarafa sıçramışken bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Doğrusunu isterseniz, bu meçhul ve müphem şahsiyetin hezeyanını ciddiye almak, dikkate değer bulmak beyhudedir, emek ve zaman israfıdır. Neymiş; 15 Temmuz’dan sonra yeni bir devlet kuruluyormuş. Başka, ‘beğensek de beğenmesek de kurucusu Sayın Erdoğan’mış’. 16 Nisan Halkoylamasından önce, Cumhurbaşkanı’nın bir başdanışmanı ‘halk kendi devletini kurmak için adım atıyor’ demişti, hatırladınız mı? Elbette bu vahim iddialara Sayın Cumhurbaşkanı’nın öncelikle cevap vermesi en doğru ve akılcı olanıdır. Nitekim devletin başı bellidir. Bunun yanında bizim de söyleyeceğimiz pek çok şey vardır. Düşünce ve duruşumuz hiç kimseye, hiçbir odağa bağlı ve bağımlı değildir.”

Haberin Devamı

‘Ya devlet ya zillet...’

FETÖ davalarının da sulandığını belirten MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye’ye İdlip’te tuzak kuruluyor, Ortadoğu kaynıyor, ABD, YPG’ye silah yağdırıyor, Avrupa’yla ilişkiler geriliyor, FETÖ davaları sulanıyor. Mağduriyetler artıyor, ülke çalkalanıyor, yine bazı cemaat ve tarikatlar oluk oluk kurum ve kuruluşlara yuvalanıyor. Ve devlet tartışılıyor. Nizamülmülk, devlet herkese nasip olmayacak büyük nimettir, diyordu. Bu nimete son nefes, son nefer, son damla kana kadar sahip çıkacağız. Bir kez daha sesleniyor, sorumluluk sahiplerini uyarıyorum. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe. Ya devlet ya zillet; ya millet ya da illet” dedi.

‘Alçak provokasyon’

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, tahrayla Atatürk büstüne saldırıyla ilgili Bahçeli, şunları kaydetti: “Son günlerde cereyan eden sansasyonel ve milli bünyeye operasyon niteliğindeki vakaların birbiriyle doğrudan, en azından dolaylı bağı vardır. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, başında sarık bulunan bir meczup eline aldığı tahra ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne saldırdı. Mezkur alçak provokasyon haklı ve meşru bir infial ve tepkinin önünü açtı. Unutulmasın ki Atatürk; Türkiye’dir, Cumhuriyet’tir, devlettir. Aziz Atatürk Türk milletinin ortak ve kurucu değeridir. Kurtuluşun lideri, kuruluşun mihveridir.”

Haberin Devamı