Gazete Vatan Logo

'AKP ve CHP bizden çaldı'

'Fikir hırsızlığı' tartışmasına MHP de katıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti’nin seçim beyannamesindeki "2023 vizyonu" ile CHP’nin "aile sigortası" sisteminin kendilerine ait olduğunu iddia etti.

Bal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya’nın Beyşehir ilçesinde MHP İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, YGS’deki şifre iddialarına değindi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin "AKP’lileştirildiğini" ileri süren Bal, "AKP’lileştirildiği içindir ki, herkese eşit muamele yapmaları gerekirken, kendi yandaşlarına farklı muamele yapmaktadırlar, kanunları çiğnemektedirler ve kendi yandaşlarını başarılı kılabilmek için imtihan sistemlerinde dahi oynama yapmaktadırlar" dedi.

Herkesin evladının üniversiteye girmek için ter döküp, dirsek çürüttüğünü belirten Bal, şunları kaydetti:
"Hepimiz evlatlarımızı üniversiteye gönderebilmek için, daha iyi tahsil alabilmelerini sağlamak için dershane parası veriyoruz. Başında nöbet tutuyoruz. ’Aman çocuğun morali bozulmasın, bir şeye kızmasın, üzülmesin, dersine çalışsın’ diye binbir ihtimam gösteriyoruz. Ama birileri şifre yapıyor... (AKP yandaşlarına ulaştıracak, bunu bana gönderecek hali yok tabii) Çocuğun hakkını yiyor. 1 milyon 750 bin gencin istikbali kararmış vaziyette, geleceğe ve devlete olan ümidi ortadan kalkmış durumda."

Bal, partisinin seçim beyannamesine de değinerek, Türkiye’nin 2023 yılında lider ülke haline gelebilmesi için uzun yıllar önce yüzlerce bürokrat, siyaset adamı, doçent ve profesörün çalışmasıyla seçim beyannamesi hazırladıklarını söyledi.

Seçim beyannamesini ilk ilan eden partinin MHP olduğunu ifade eden Bal, şöyle devam etti:

"Bu seçim beyannamesinden çalma çırpma ile diğer partiler kendilerine göre bir seçim beyannamesi oluşturmaya çalıştılar. 2 tane siyasi fikir hırsızlığından bahsetmek istiyorum. Bunlardan birisi AKP’nin önceki gün açıkladığı ’2023 vizyonu’dur. Bu öz be öz, tescilli, MHP’nin fikridir. Bu fikir, daha 1995 yılında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin o dönemde akademisyen sıfatıyla ’Türkiye’nin öncelikleri ve Türkiye’nin 21. yüzyıla bakışı’ adı altında ’Milliyetçi Çizgi’ dergisinde yazdığı bir makaleyle başlamıştır. 1997 yılında, MHP lideri Alparslan Türkeş’in vefat etmesi üzerine, genel başkanlık yarışında genel başkanımız Devlet Bahçeli, diğer genel başkan adaylarından farklı olarak ’Ben milletime 2023 lider ülke Türkiye vizyonu ile hizmet edeceğim’ diyerek, genel başkanlık yarışını başlatmıştır. Diğeri ise aile sigortası. CHP, MHP’nin aile sigorta sistemini aldı. Alır almaz, bunu alladı, pulladı, popülist bir yaklaşıma dönüştürdü."

Haberin Devamı