Gazete Vatan Logo

‘AKP ecdat tokadını yemeli’

Bahçeli yerel seçim çalışmalarını başlattı

Söğüt’te seçim startı veren MHP lideri Bahçeli, “Mahalli idareler seçimi bir uyanış, cumhurbaşkanlığı seçimi bir uyarı ve milletvekilliği genel seçimi de MHP iktidarının tescili olacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2014’ün Mart ayında yapılacak yerel seçim çalışmalarını Söğüt’ten başlattı. Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şeytanın Adem’e secde etmemesi örneğiyle yaptığı ırkçılık tanımlamasına gönderme yaparak, “Şeytani hesaplarla, rahmani duruş arasında bocalayan, geçmişimize sırt dönmeyi siyaset sanan gafiller gibi olmadık” dedi.

Bahçeli, Söğüt Meydanı’ndaki mitingde seçimlere 431 gün kaldığını hatırlattı ve şöyle konuştu:

İKİNCİ ERGENEKON: Başarıya ulaşmak, zafere varmak için bu süre zarfında çok çalışacağız. Bunun için önümüzdeki süreyi, bundan sonraki süreci çok iyi değerlendireceğiz. Allah’ın izniyle boşluğa, gevşeyeme ve yavaşlığa izin vermeyeceğiz. Partimiz açısından 24 Ocak tarihi çok anlamlıdır. Tam 20 yıl önce, 12 Eylül ihtilalinden sonra kurduğumuz Milliyetçi Çalışma Partisi, yapılan bir olağanüstü kongreyle asıl ismine kavuşmuş ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin tarihsel devamlılığı bu sayede sağlanmıştır. Bu önemli yıldönümde Söğüt’teyiz ve Söğüt’ten Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalarımızı hız ve heyecanla başlatıyoruz. Söğüt ikinci Ergenekon’dur, ikinci Türeyiş Destanı’dır. Nitekim Söğüt iddialarımızın çimentosu, tezlerimizin mürekkebidir.

ECDAT TOKADI: Buradan Türklük yeni bir çıkış yapmalıdır. Buradan Türk milleti yeni bir başlangıca mührünü vurmalı, bu yönde tercih kullanmalıdır. Türkiye, buradan silkinmeli, buradan kuşatmayı yarmalıdır. AKP buradan kalkan ecdat tokadını yemelidir. İhanet, buradan Anadolu’nun her köşesine yayılacak iradeyle titremeli ve sinmelidir. Müzakereciler, Söğüt’ten fışkıran ve Hakkâri’ye kadar sirayet eden azametle tanışmalıdır. Teröristler, acizler, korkaklar, pısırıklar, katile kucak açan uğursuz yüzler, BOP’cular, sömürgeciler, Söğüt’ten patlayacak milli volkanla karşılaşmalıdır. Bu itibarla biz buradayız, bunları gerçekleştirmeye yeminliyiz ve sizlerin desteğini istiyoruz. Ezilmeye çalışılan Türklüğün sözcüsü olmak için yetki istiyoruz. Dışlanmaya çalışılan kimliğimizi savunmak için katkı bekliyoruz. Önümüzdeki seçimleri, Türkiye’nin içine düşürüldüğü kötü gidişattan çıkması için tarihi bir kavşak olarak görüyoruz. Bu nedenle, Türk milletinin müdahalesi tüm hesapları bozacaktır. Söğüt bunun için bir milattır, bir dönüm ve karar noktasıdır.

AKP’NİN TASFİYESİ ŞART: AKP’nin demokratik yollardan tasfiyesi şart olmuştur. Bunun için Mahalli İdareler Seçimleri hayati bir nitelik arz etmektedir. AKP’ye bu seçimde, iktidardan gideceğinin işareti verilmeli, yanlış ve ihanete varan politikalarının cezası sandık marifetiyle kesilmelidir. Türkiye’nin bölücü teröre yem olmaması, milletimizin sükûnete kavuşması ve bütünlüğünü koruyabilmesi için bu seçim vazgeçilemez bir önemdedir.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI: Mahalli İdareler Seçimi bir uyanış, Cumhurbaşkanlığı seçimi bir uyarı ve Milletvekilliği Genel Seçimi de Milliyetçi Hareket Partisi iktidarının tescili olacaktır. Bu itibarla Söğüt’ün yetiştirdiği güzide bir şahsiyet olan, Halil Aydoğdu Bey’i de, Söğüt belediye başkan adayı olarak ilan ediyorum.

Haberin Devamı