Gazete Vatan Logo

‘Akıllı para’nın adresi Türkiye YENİ

Sunday Times’da çıkan bir yorum haberde Çin ve Hindistan gibi piyasaların tüm dikkatleri çektikleri ancak “akıllı para”nın bunların ötesine, Türkiye ve Vietnam gibi “yükselen yıldızlar”a kaydığı belirtildi.

Sunday Times gazetesi, “Yükselenler, Çin’e Meydan Okuyor” derken ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ın, “Gelecek 11’ler” listesini hazırladığı, bunların arasında Türkiye’nin de bulunduğunu yazdı.

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’in İngilizce isimlerinin ilk harflerinden oluşan “Bric” terminolojisinin yaratıcısı olan ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ın, bu defa Bric’i yakalayacağı belirtilen “Gelecek 11’ler” listesini oluşturduğuna dikkat çeken gazete, söz konusu listedeki ülkelerin İngilizce alfabetik sırasıyla Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Güney Kore, Meksika, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Türkiye ve Vietnam olduğunu yazdı.

Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılda ortalama olarak yüzde 4.6 büyümesinin beklendiğini kaydeden gazete, “Uluslararası şirketler, ucuz varlıkları kapıyorlar” dedi. Gazete, bunun örneği olarak ABD’li dev GE Capital’ın, Garanti Bankası’nın yüzde 25’ini satın alarak Türkiye’nin en büyük mortgage sağlayıcısı hale gelmek için konuşlandığını kaydederken, “2004 yılının başından beri hisselerinin fiyatı 4 kata yakın bir artış gösterdi ancak uzmanlar, mevcut fiyatın hâlâ ucuz olduğunu söylüyorlar” diye yazdı.

Haberin Devamı