Gazete Vatan Logo

‘Akıl teri ile alın terini birleştirmek istiyoruz’

Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri’nin açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Üniversitelerin akıl teri ile sanayicilerin alın terini birleştirmek istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka fikirlerin pratiğe dönüşmesini istiyoruz” dedi.

‘Akıl teri ile alın terini birleştirmek istiyoruz’

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (OAİB) koordinasyonuyla düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri’ ‘Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel’ sloganıyla başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyonda birinci sırada olmayı hedeflediklerine değinerek bunun için en büyük motivasyonun gençler olduğunu vurguladı.

Büyükekşi, “Amacımız, inovasyon ve girişimcilikle yeni bir ekosistem yaratarak 13 milyonluk genç nüfusumuza meydanı bırakmak. Yeni bir şeyler ortaya koyabilmek elbette zor. Hata yapmaktan korkmamalıyız. Sürekli denemeliyiz. Hayallerimizin peşinden koşmalıyız. Ancak bu sayede rekabetçi olabiliriz. Bunun için üniversitelerin akıl teri ile sanayinin alın terini birleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İyi hikayelere ihtiyaç var

Etkinliklerin stratejik ortağı TEB’in Genel Müdürü Ümit Leblebici de Türkiye’de iyi hikayelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Leblebici, şöyle devam etti: “Türkiye

olarak bugüne kadar çok sayıda başarıya imza attık, yeni buluşlara adımızı verdik. Bundan sonra da ülke olarak iyi hikayelere ihtiyacımız var. Biz de buna gönülden inanan bir banka olarak ülkemizden iyi hikayeler çıkmasını destekliyoruz. Girişimcileri, kadınların iş hayatında güçlenmelerini ve inovatif fikirlerin gelişmesini destekliyoruz.” OAİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Şerafettin Ceceli, tüm katılımcıların kendileri için en önemli olduğunu vurgulayarak etkinliklerde ilk kez yenilik olarak izleyicilerin yaka kartlarının tümünde ‘VIP’ yazıldığını belirtti. Bir başka yeniliğin de yaka kartlarındaki kare kodların okutularak etkinliklere not verilebileceğini aktaran Ceceli, notlar sayesinde neyi iyi neyi eksik yaptıklarını görebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Partner ülke Fransa Türkiye Büyükelçisi Charles Fries de iki ülke arasındaki bilim, sanayi ve kültürel işbirliklerine değinerek Türkiye’de faaliyette bulunan Fransız markalarının yatırımlarına dikkat çekti.

Ar-Ge’de hedef % 3

Etkinliğin açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Son yıllarda çok büyük sıçramalar yapmamıza rağmen, Ar-Ge harcamalarının GSYH’ye oranı yüzde 1 seviyesini aşmış olmasına rağmen, daha fazla kaynak aktarma ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Ar-Ge’ye ayrılan payı gelişmiş ülkelerin yakaladığı yüzde 3 seviyelerine çıkarmak en önemli hedefimizdir” dedi. Ülkelerin farklı olmaya çalıştığını anlatan Elitaş, herkesin elindeki ürünü, verdiği hizmeti daha iyi, güzel ve işe yarar hale getirmek için çalıştığını söyledi. Türkiye’nin geleceğinin milletin inovasyon kapasitesine bağlı olduğuna işaret eden Elitaş,milletin gereken potansiyeli taşıdığını dile getirdi.

Haberin Devamı