Gazete Vatan Logo

'AK Parti'nin lideri Erdoğan'dır'

Başbakan Davutoğlu, TBMM’de ‘Vaatlerin yüzde 82’sini gerçekleştirdik, reformları da yapacağız’ dedi, muhalefete yüklendi: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin malıdır. Külliyeyi tartışmaktansa 2019’a iyi hazırlanıp seçimleri kazanın, siz orada oturun

'AK Parti'nin lideri Erdoğan'dır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 Bütçe Tasarısı Görüşmeleri’nde TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. “Üç ayda vaatlerimizin yüzde 82’sini gerçekleştirdik” diyen Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ve muhalefete yüklendi. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Hocalı şehitlerini unutmadı

Öncelikle Hocalı şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ankara saldırısında Meclis’in çalışmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Meclis’i çalıştırarak burada bir destan yazdınız. Ne olursa olsun bu Meclis her zaman çalışacak. Kimse bu kapıya kilit vuramayacak hangi terör saldırısı olursa olsun. Bu Meclis bu milletin kaderini belirleyen yegane merci olmaya devam edecektir. Tüm dünya en kapsamlı ekonomik krizle boğuşuyor, çevremizde jeopolitik depremler yaşanıyor. Etrafımızda hangi jeopolitik deprem yaşanırsa yaşansın bu coğrafyada özne olmaya devam edeceğiz.

Millet kaçanları gördü

Bir yıl içinde iki seçim yaptık ülkeyi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadık. Bu Meclis bu milletin kaderini belirleyen yegane merci olmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Bu Meclis’e kimse kilit vuramayacak. Biz sonsuza kadar bu topraklarda birarada hep beraber olacağız. Biz enerjimizi milletten alıyoruz, hesabını da millete veririz. Bu milletin kaderini hiç kimseye teslim etmedik. Milletimiz kaçanları da gördü, elini taşın altına koyanları da.

Kılıçdaroğlu’na sert tepki

Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine yakıştıramadığım şekilde hitap ederken bize dönüp ‘Bunlar’ diye hitap etti. ‘Bunlar’ dediği Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. ‘Bunlar Türkiye’yi yönetemiyor’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, ben milletvekillerimize sizin konuşmanızda tepki vermemelerini ilettim. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kimin yöneteceğine millet karar verir. Ve bu millet 1 Kasım’da kararını verdi. Milleti anlamayan milletten emanet alamaz. AK Parti siyasetinin efsanevi kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Atatürk tartışması

Benim liderliğime gelişimde kaset oyunları olmadı, olmaz da. Ben partimizin bütün delegelerinin oylarıyla seçildim. Ben onurla bir görev aldım. 3 aylık verdiğimiz sözlerin 2’nci ayında yüzde 82’sini reformların da yüzde 50’sini gerçekleştirdik, CHP 2 aydır bu Meclis’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi bir odadan kalktı mı, kalkmadı mı? onu tartışıyor.

Haberin Devamı

Siz 2019’a iyi hazırlanın...

Cumhurbaşkanı yüzde 52 ile seçildi. Kimse bunu örtbas edemez. Siyaset cesaret işidir, 2014’te meydana çıkmaya korktunuz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin malıdır. Külliyeyi tartışmaktansa 2019 seçimlerine iyi hazırlanıp seçimleri kazanın da siz orada oturun.

Gerçekleşen vaatler

Asgari ücreti bin 300 liraya getirdik. Emekliye zam yaptık. Biz 14 yılda milletin bize verdiği her bir vergiyi namusumuz bildik. Önümüzdeki dönemde tüm vaat ve reformları yerine getireceğiz. Türkiye son 14 yılda güçlendi. Bütçede en büyük payı yine eğitime harcıyoruz. 2016 yılın kamu sağlık ve eğitime 204 milyar ayırdık. Ki bu 2015 bütçesinin 2 katı oluyor. 14 yıldır mali disiplin konusunda dünyanın takdirini kazanıyoruz.

193 üniversite, 55 havalimanı

Biz iktidara geldiğimizde 79 üniversite vardı, şimdi 193 üniversite var. 26 havalimanı vardı, 55’e çıkardık. Eğer bazı barbarlar olmasaydı Yüksekova Havalimanı çalışacaktı. Bölünmüş yol 6 binden 18 bin km’ye yola çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu’nu keyiflendirecek bir haber vermek istiyorum. Bizim dönemimimizden önce Teknoloji geliştirme bölgesi ikiydi şimdi 63 oldu. Bizim için iki seçmen vardır. Bir AK Parti’ye oy verenler, iki yarın oy verecek olanlar. Hiç kimseninin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyiz.

Haberin Devamı

En büyük gücümüz demokrasi

Biz ülke ekonomisini bir kuyudan aldık, aydınlık bir ortama taşıdık, taşımaya devam edeceğiz. Demokrasimiz en büyük gücümüzdür. Cari açığı kapatabiliriz ama demokrasimizi kapatamayız. Demokrasimizin belki de gördüğü en büyük tehdit tek partili yönetim olmayınca Türkiye’de bir boşluk doldu. Aynı anda üç barbar terör örgütünün düğmeye basması oldu. Cizre’de devleti suçlayan ana muhalefet partisi var ya PKK’ya karşı sus pustular.

Kandil’den gelen çağrı

(HDP’ye yönelik) Sizin eş başkanlarınıza da 15 Temmuz’da ateşle oynamayın bu milletin sabrını zorlamayın dedik. Ben yöneticilerinizle konuşmayı yaparken o zaman Kandil’den ‘Ayaklanın’ çağrıları geldi. Biz 23 Temmuz günü alınması gereken kararı aldık. Madem bu ülkeye meydan okunmuştur, bu meydan okumayı cezalandırmak boynumuzun borcudur. Hem Meclis’te olacaksınız hem de terör baronlarının sözcülüğünü yapacaksınız, bu olmaz. biz bu coğrafyayı dedelerimizden geçici olarak emanet almadık, kıyamete kadar emanet aldık.

Haberin Devamı

PKK/PYD ayrımı

29 canımızı alan o caninin taziyesine gitmek bütün insanlığı katleden birini kutsamaktır. Buna ana muhalefet sessiz kalacak mı? Sayın Kılıçdaroğlu bizi durmadan eleştiriyor. Niye PKK’yı PYD’den ayırt ettiniz. Neden aynı terör örgütü demediniz?