Gazete Vatan Logo

'AK Parti kazanıyor buna engel olalım'

MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’ndeki olaylı geçen seçimlerde ikinci olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Toksöz, yaptıkları itiraza il seçim kurulunun vereceği cevabı beklerken, yazılı açıklamayla yaşananları tepki gösterdi.

30 Mart’ta Yatağan’daki seçimde CHP’nin tekrar aday gösterdiği Haşmet Işık, 10 bin 875 oy alarak birinci oldu. Olaylı geçen oy sayımının ardından 308 oy fakla seçimde ikinci olan AK Parti adayı Mustafa Toksöz, ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. İlçe seçim kurulu, itirazı reddetti. Bunun üzerine Toksöz, bu defa il seçim kuruluna başvurdu. İl seçim kurulundan gelecek sonuç beklenirken Toksöz, yaptığı yazılı açıklamayla tepkisini dile getirdi.

'MADEM SEÇİMİ KAZANDINIZ NEDEN HALA SALDIRIYORSUNUZ?'

Toksöz açıklamasında seçim gecesi yaşandığını ileri sürdüğü olaylara yer verdi. Seçim günü sandıklarda sayım devam ederken, 200 oy önde oldukları sırada CHP ve MHP’lilerin "sandık kayıp’ diyerek, oyların toplandığı İlçe Seçim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne kanuni olmayan müdahalalerde bulunduğunu öne sürüp, "Amaçları yalan haberlerle insanları kışkırtarak ortalığı karıştırmaktır. Çünkü, her sandığın bir sandık başkanı, bir memur üyesi, bir AK Partili, bir CHP’li, bir MHP’li, bir de DP’li üyesi vardır. CHP il başkanı, halkın önünde, "Kayıp sandık var’ diyorsa lütfen hangi üyesinin bulunduğu sandık kayıpmış açıklasın. O gün gece ki görüntülerle insanlara "hırsız’ diye bağırttıran il başkanı, milletvekili, belediye başkanı ve ilçe başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ahlak ve adaptan yoksun insanlara çamur atmanın bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşünüyoruz. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk hangi sandığın kayıp olduğunu üyesinden sandık başkanına kadar açıklamasını bekliyoruz. Kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Sokaklara, caddelere yazılan tüm yazıların sorumlusu CHP il başkanıdır ve her yazı için tazminat davası açacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Madem seçimi kazandığınızdan eminsiniz niye halen saldırıyorsunuz? Sokaklarda neden gençlere yazı yazdırıyorsunuz? Halkın hür iradesine müdahale edilmiştir. Hakkaniyet yerini bulacaktır. Bizim tek isteğimiz halkımızın gerçek iradesinin yerini bulmasıdır" dedi.

'AK PARTİ KAZANIYOR BUNA ENGEL OLALIM'

Seçim gecesi, "AK Parti kazanıyor, buna engel olalım" diyerek ortalığı karıştıranlar olduğunu öne süren Toksöz, şöyle devam etti:

"İlçemize özel harekat ekipleri gelmiş, çevik kuvvet seçim büromuz önünde önlem almıştır. Olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edilmiştir. O gece kazandığımız ilan edilmiş olsaydı, yaşanacakları düşünemiyoruz bile. Bunu bu noktaya getirenleri özellikle kınıyoruz. Halkın önünde, "Kayıp sandık’ var diyenlerin seçime itiraz edip etmediklerini özellikle açıklamalarını istiyoruz. Suçladıkları insanların seçim bürosunda olaylardan habersiz seçim sonuçlarını takip ederken onları suçlayanların ellerinde ne gibi bilgi ve belge varsa ortaya koymalarını istiyoruz. İlçede savaş ortamı yaratan ve bu iftirayı atanların her şeyden önce insanlıkla zerre kadar alakaları olmadığını özellikle söylemek istiyoruz. İlçe ikinci başkanımız Mehmet Şener’e yapılan saldırıyı tüm ayrıntıları ve görüntüleriyle yayınlayacağız. Mehmet Şener o gün AK Parti seçim görevlilerini aracıyla sevk etmekle görevliydi. Sandık başındaki AK Parti görevlisinin işinin uzaması nedeniyle 10 dakika onu beklemek için aracını park edip Orman İşletme Müdürlüğü santraline çay içmek için girmiştir. MHP Belediye Başkan Adayı Varol Çakmak ise Şener’e ilk müdahaleyi yapan kişidir. Şener’de MHP Yatağan Belediye Başkan Adayı Varol Çakmak’tan şikayetçidir. Çakmak’ın, Şener’i "Ben kurtardım’ demesi, önce ateşe atıp, sonradan toparlama gayretleridir" dedi.

Haberin Devamı