Gazete Vatan Logo

'Ailenle görüşürsen bu evden ölün çıkar'

Adana'da kocası tarafından darp edildiğini söyleyerek polise başvurduktan sonra 7. kattan atlayarak intihar eden 19 yaşındaki kadının kocası tarafından "Ailenle görüşürsen bu evden ölür çıkar" diye tehdit edilip, boğazına bıçak dayandığı iddia edildi.

Olay, Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde 24 Mart 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 5 ay önce Mustafa Ş. (25) ile Tuba Ş. (19) birbirini severek evlendi. Ancak evlendikten hemen sonra Mustafa Ş., eşini ailesine göstermemeye ve şiddet uygulamaya başladı. 23 Mart 2015 günü ise öğleden sonra Mustafa Ş.’nin iddiaya göre darp edip bıçak çekmesi üzerine genç kadın polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Genç kadını ailesine teslim eden polis, Mustafa Ş.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Genç kadın, girdiği bunalım sonucu gece evde kardeşleri, babası ve annesine "Benim ölümümden eşim, annesi ve babası sorumludur" diyerek evin balkonuna koşup kendisini aşağı bırakarak intihar etti.



Olayın ardından genç kadının ifadesinde, "Eşimle yaklaşık 5 ay önce kaçarak evlendik. Eşim evlendikten sonra ailemle görüşmeme izin vermedi. Ben görüşmek istedikçe benimle tartışıp bana hakaret etti. 23 Mart 2015 günü de eşime ailemi çok özlediğimi, görüşmek istediğimi söyleyince kocam kesinlikle izin vermeyeceğini belirtince aramızda tartışma çıktı. Eşim bana, 'Benden boşanana kadar buradasın, ailenle görüşemezsin. Boşandıktan sonra ne yapıyorsan yap' dedi. Bende ‘Bu yaptığın çok kötü bir şey, bana da hak ver, onlar benim annem babam ailem’ dedim. Ama beni dinlemeyerek 'Senin ailenle görüştüğünü duyarsam senin ancak bu evden ölür çıkar' dedi. Tartışma mutfakta olduğu için bıçak alıp boğazıma dayayarak beni tehdit etti. Hatta ben bıçaktan kurtulmak isterken elim kesildi. Daha sonra ben eşimin elinden kurtularak polisi arayıp şikayetçi oldum. Polis eve gelip beni polis merkezine götürdü. Ben eşimden şikayetçi olup, kadın sığınma evine ya da ailemin yanına gitmek istediğimi söyledim. Ayrıca eşimin bana ve aileme zarar vermesinden korkuyorum, onun için bana yaklaşmama kararı çıkartılmasını istiyorum" dediği öğrenildi.

"AİLESİ ARAMIZI BOZDUĞU İÇİN GÖRÜŞMESİNİ İSTEMİYORDUM"

Haberin Devamı

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Mustafa Ş.'nin ise verdiği ifadede, "Tuba ile aynı mahallede oturuyorduk, önce arkadaş olduk. Daha sonra ise ailesi benimle telefonda görüştüğünü öğrenince Tuba'yı evden kovunca kaçarak evlendik. Evlendikten kısa bir süre sonra eşim ceket istedi, bende hasta olduğumu söyleyip, daha sonra alırız dediğim için benimle tartışıp ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırdık, burada midesi yıkandı, bir gün sonra taburcu edildi. Ben o zaman eşimin psikolojisinin bozuk olduğunu öğrendim. 23 Mart 2015 günü de eşim beni arayarak annesinin bize gelip babasının rahatsız olduğunu söylemiş. Eşim beni arayıp babasının yanına gitmek istedi, bende öğleden sonra gelip götüreceğimi söyledim. Öğleden sonra eve geldiğimde eşim bana izin vermediğim için hakaret etti. Bende ‘Annenle görüştüğünü bana niye söylemedin’ dedim. Aramızda tartışma çıktı. Eşim sinirlenerek bıçağı alıp boynuna tutup intihar etmek istedi. Ben elindeki bıçağı zorla aldım. Ancak eşim sinirlenerek evdeki eşyalara zarar verdi. Bunun üzerine kız kardeşim polisi aradı. Eve gelen polise ben şikayetçi olmadığımı söyledim ancak eşim şikayetçi olmuş, onu götürdüler, sonra polisler tekrar gelip beni de götürdüler. Ben eşimin ailesi yuvamıza zarar verdiği için onlarla görüşmesini istemiyordum. Ben eşimin boğazına bıçak dayamadım, bu konuyla ilgili kimseden şikayetçi değilim" dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı