Gazete Vatan Logo

‘AİHM’ye gideceğim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dava açmasına tepki gösteren CHP lideri, “Aslında kızdığı nokta kendisine diktatör dediğim için değil. Diktatör bozuntusu dediğim için kızıyor. Çünkü diktatör bile olamıyor. TBMM’de yaptığı yeminin kasetini göndereceğim” dedi

‘AİHM’ye gideceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan’a yönelik bazı ifadelerinin kendisi hakkında yaylım ateşine dönüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, tartışılan açıklamalarını grup toplantısında bir kağıttan okudu. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Savcıya sert tepki

“Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma açmış. Önce o Cumhuriyet Savcısı’na seslenmek isterim. Sarayın kapıkulluğunu yapan adama Cumhuriyet Savcısı denmez. Sanıyor ki davayı açtık bunlar korkacaklar. Sen kim dava kim? Sanıyorlar ki kendilerinden korkacağız. Allah’tan başka kimseden korkmayız. Aslında kızdığı nokta kendisine diktatör dediğim için değil. Diktatör bozuntusu dediğim için kızıyor. Çünkü diktatör bile olamıyor. Çünkü ben kendisine diktatör sözünü ilk kez Aydın’daki mitingde söylemiştim. Tık yoktu. Memnundu hayatından. Ne zaman ki sen diktatör bozuntususun dedim. O zaman bozuluyor. Mahkemeye vermiş. Hiçbir şey yapmayacağım. Sadece TBMM’de yaptığı yeminin kasetini göndereceğim. Diyeceğim ki bu yemini eden ben değilim. Yemini eden o. Tarafsızlık üzerine yemin etti. Dolayısıyla hesabını kim verecek, o verecek. Ben kendisine yeminine sadık kal, diyorum.”

Haberin Devamı

Namus ve şeref vurgusu

“Biz bunları bu milletin değerlerine saygı gösterdiğimiz için yapıyoruz. Bu milletin en önemli iki değeri namus ve şereftir. Kimse namus ve şeref kavramlarını ayaklarının altına alamaz. İsterse Cumhurbaşkanı olsun. Böyle bir ayıbın bu topraklarda yeri yoktur. Ahlakımızda yeri yoktur.”

‘Evren yüzde 92 aldı’

“(Adalet Bakanı Bozdağ) ’Onun arkasında yüzde 52 milletin oyu var’ diyor. ’Millete hakaret edildi’ diyor. Kenan Evren’in arkasında yüzde 92 oy vardı. Ona sen diktatör demiyor muydun? Ne zamandan beri ahlakı, namusu, şerefi savunmak edepsizlik oldu? Talimat veriliyor. Cumhuriyet Savcısı derhal soruşturma açsın, diyor. Ben de takipçisi olacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar bu olayı götüreceğim.”

Tekin’e de dava açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Meclisi bildirisindeki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, PM bildirisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yargıyı etkilemek, mafya liderini himaye etmek ve mafya lideri üzerinden akademisyenleri tehdit etmekle” suçlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yeni MYK

CHP kurultayında yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü yeni PM’yi toplaması ve yeni MYK’yı da açıklaması bekleniyor. MYK’da Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Öztürk Yılmaz, Sezgin Tanrıkulu, Erdal Aksünger ve Çetin Osman Budak’ın yer alacağı belirtiliyor.

‘Hava durumunu da açıklasın!’

“Neredeyse hava durumunu da Cumhurbaşkanı açıklayacak. O noktaya geldi. Bir yerde bir olay olur. Pat, bakarsın Cumhurbaşkanı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ve onun bağlı olduğu bakandan istirham ediyorum. Her sabah lütfen Cumhurbaşkanı’na hava durumunu versinler. O da kamuoyuna özel bir açıklama yapsın.”

Haberin Devamı