Gazete Vatan Logo

‘Ahmet Hakan’ı dövmemiz için 100 bin TL teklif ettiler’

‘Ahmet Hakan’ı dövmemiz için 100 bin TL teklif ettiler’

Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden Kamuran Ergin, kendilerine 100 bin TL teklif edildiğini iddia etti. Ahmet Hakan’ı darp eden Ahmet Şengezer ise ifadesinde eski polis memuru Yahya Kemal Gezer’i suçladı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdikleri ifadelerde çarpıcı iddialar ortaya attı. Zanlılar ifadelerinde Hakan’ı para için dövdüklerini anlattı.

‘Bize devlet verdi dedi’

Şüphelilerden Kamuran Ergin, olay gecesi kendisini Uğur Adıyaman’ın aradığını ve yanına geldiğini anlatarak şöyle konuştu: “Fuat Elmas ve Ahmet Şengezer birlikte yanıma geldi. Uğur, kısa bir süre önce Fuat’la ikisini Kayışdağı’nda bir yere götürdüklerini, gözünü bağlayıp kendisini mahzen gibi bir yere indirdiklerini söyledi. Kendilerini rehin alan kişilerden birinin kendisini şube müdürü olarak tanıttığını, Ahmet Hakan ile sıkıntıları olduğunu, bu adamı dövüp bırakmaları gerektiğini, bu işin karşılığında 100 milyar lira vereceklerini ve bu parayı dördümüzün paylaşacağını söyledi. Bana ayrıca bu işi bize devletin verdiğini ve ayrıca Osmanlı Ocakları’nın ilçe başkanlığını sana Nezir isimli bir şahıs ayarlayacak dedi. Nezir isimli şahsı tanımam. Fuat ve Ahmet teklifi kabul etti. Alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. Durumum kötü olduğu için ve sadece darp edeceğimiz için kabul ettim.”

Haberin Devamı

‘Fotoğrafı gösterdi’

Uğur Adıyaman da Yahya Kemal Gezer’in kendisini arayarak çağırdığını, bunun üzerine Fuat Elmas’la yanına gittiklerini belirterek, “Bize internetten Ahmet Hakan’ın fotoğrafını gösterdi. ‘Bunu bizim dövmemiz lazım, bir daha yazı yazamayacak hale getirecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım’ dedi. ‘Bu adam vatan haini, İsrail ve Amerika ajanı, hükümeti devirmek için her şeyi yaparak bizi bölmeye çalışıyor. Türkü Kürt’e kırdırmaya çalışıyor. Para için vatanını milletini satıyor’ şeklinde şeyler söyledi” diye anlattı. Gezer’in kendilerine, “Oğlum sen rahat ol emniyet konusunda bir sıkıntınız olmayacak. Çayınızı çorbanızı içer ifadenizi verir çıkarsınız. Üstelik milyonların duasını alırısınız. Bundan sonra bütün kapılar size açılacak” dediğini anlatan Adıyaman, “Bu devlet işi, devlet büyüklerimiz bize sahip çıkacaklar” şeklinde konuştuğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Zanlıların suçladığı Yahya Kemal Gezer ise ifadesinde “Tarafıma iftira atılmaktadır. Bana iftira atan bu şahıslardan şikayetçi olacağım” diyerek suçlamaları reddetti.

‘MİT, Emniyet ve reis var’

FUAT Elmas ifadesinde 23 Eylül gece saat 23:00 sıralarında, emekli polis memuru Yahya Kemal Gezer’le buluştuklarını belirterek şunları anlattı: “‘Dövülecek bir adam var’ dedi. ‘Gazeteci Ahmet Hakan. Şehitlere ölü diyor. Oyum HDP’ye diyor. Tahrik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler’ dedi. Paketi getirecek kişileri sorduğumuzda ‘Kanlıca’dan talimat geldi’ dedi. Bize isim vermedi. Daha sonra Kamuran Ergin’in evinde toplandık. Gezer’in verdiği talimatı diğerlerine anlattık. Uğur Adıyaman da bize ‘Öldürecek bir harekette bulunmayacağız. Bir-iki tokatla yetineceğiz. Bir kişi dışında kimse saldırmayacak’ dedi.”

Haberin Devamı

‘Birkaç gün keşif yaptık’

Tek tutuklanan Ahmet Şengüler ifadesinde, kendisini arayan Uğur Adıyaman’ın işi anlattığını ve bu iş için 100 bin TL para vereceklerini söylediklerini belirterek, “İşsiz olduğum için kabul ettim. İnternette Ahmet Hakan’la ilgili araştırma yaptım. Nişantaşı’nda evini aramaya başladık. Birkaç gün keşif yaptık. Amacımız sadece dövmekti. Olay günü koruma ve şoförle boğuşma yaşandığı sırada Ahmet Hakan araçtan inerek evine doğru koşmaya başladı. Ben de bu esnada hızla araçtan inerek peşinden koştum. Kaldırıma takılarak yere düştü. Kalktı tekrar koşmaya başladı. Ben de kaçmasın diye kovaladım. Yaklaşınca elimle ittim, yere düştü. Sadece tokat atacaktım. Bir darp etme söz konusu olmadı. Çok pişmanım” dedi.