Gazete Vatan Logo

'Ağlamayın!'

Şehit annesi, oğlunun cenazesine gelenlere işte böyle seslendi...

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız, memleketi Yerköy’de toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, cenaze töreni öncesi Karaşar Mahallesi’ndeki şehidin baba evine giderek, şehidin babası Halil Yıldız ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Cuma namazından sonra Yerköy İstasyon Meydanı’nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy Şehitliği’ne götürüldü.

Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, törene gelenleri ”ağlamayın” diye uyardı. Şehidin kardeşi Faik Yıldız’ı da arkadaşları teskin etti.

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteren sloganlar attı. Törene katılan bir grup kadın da ellerindeki bayraklarla terör örgütüne tepki gösterdi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Erbaş İbrahim Yıldız’ın cenazesi, saygı atışı yapılmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

LAPSEKİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki Astsubay Hüseyin Çetin’in cenazesi, memleketi Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’ne toprağa verildi.

Şemdinli’ye bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında, askeri konvoyun geçişi sırasında, teröristlerin daha önceden yola döşedikleri bombaları patlatmasıyla şehit düşen Astsubay Hüseyin Çetin’in cenazesi dün akşam Çanakkale’ye getirilerek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Deniz Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi bu sabah 150 araçlık bir konvoy eşliğinde, Lapseki İlçesi’ne getirildi. Konvoyda, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel ile İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş da yeraldı.

Gazi Süleyman Paşa Camisi’nin yetersiz kalacağı gerekçesiyle şehidin cenazesi, 100 metre uzaklıktaki Pazaryeri meydanına alındı. Burada kurulan taziye çadırında katafalka konulan cenazenin yanında, şehidin annesi Necmiye (58), babası Recep (65), eşi Hayrunnisa (24), kardeşleri Nevzat (24) ve Eyüp (22) Çetin, taziyeleri kabul etti. Üzerinde bebek resmi bulunan ve 7 aylık hamile olan Hayrunnisa Çetin’i astsubay Gizem Gözer teselli etti. Hayrunnisa Çetin’in sık sık karnını okşadığı, Astsubay Gözer’in de elini elinin üzerine koyduğu görüldü.

Baba Recep Çetin de, "Ben de iki oğlan daha var. Onlar da bu vatan bu millet için canlarını vermeye hazırlar" dedi.

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri konvoya yönelik bombalı tuzağının ardından çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden, Balıkesirli 27 yaşındaki Piyade Komando Uzman Çavuş İsmail Zengin, baba ocağında düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Evlilik hazırlığı yapan şehidin nişanlısı Mukbule Kartefe, Türk Bayrağı’na sarılı tabutun üzerine beyaz karanfil bırakıp, "Sen beni çiçeksiz bırakmazdın. Ben de seni bırakmayacağım" diyerek şehidin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Zengin ailesinin, teröristleri sevindirmemek için cenazede ağlamama kararı aldığı belirtildi.

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasındaki yola, önceki gün PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcıların, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirilmesinin ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada, Piyade Komanda Uzman Çavuş İsmail Zengin’in de aralarında bulunduğu 5 asker şehit düşerken, 7 asker de yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Zengin’in cenazesi, Van’daki askeri törenin ardından Balıkesir Asker Hastanesi Morgu’na getirildi.

AİLESİ AĞLAMAMA KARARI ALDI

Şehit Uzman Çavuş İsmail Zengin’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, hastaneden bugün alınıp askerler tarafından Savaştepe İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Son kez baba evine gelen Şehit Uzman Çavuş Zengin için helallik alındı.

Şehidin cenazesi daha sonra, cenaze aracıyla ilçedeki Çarşı Camii yanında bulunan, cenaze namazının kılanacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Cenaze törenine, Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Kemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Turan Bulut, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar, Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, şehidin babası Rıfat Zengin, annesi Aynur Zengin, kardeşleri Çoşkun Zengin, Hakan Zengin, Pınar Zengin ile nişanlası Makbule Kartefe ve çevre ilçelerle köylerden 5 bine yakın kişi katıldı. Zengin ailesinin fertleri, teröristleri sevindirmemek için aldıkları cenazede ağlamama kararını uyguladı.

TUBUTA BEYAZ KARANFİL BIRAKTI

Şehidin nişanlısı Makbule Kartefe, Türk Bayrağı’na sarılı tabuta beyaz karanfil bırakırken, "Sen beni hiçbir zaman çiçeksiz bırakmazdın. Ben de seni çiçeksiz bırakmayacağım" dedi. Kartefe, şehidin fotoğrafını biran olsun elinden bırakmadı.

Törene katılanların cami avlusuna sığmaması nedeniyle meydanda yapılan törende Cenaze namazını Balıkesir Müftüsü Turgut Açari kıldırdı. Namazdan sonra Türk Bayrağı’na sarılı tabut, asker ve şehidin kardeşleri tarafından omuzlara alındı. Cenaze, Cumhuriyet Meydanı’ndan ilçedeki Kız Mezarlığı’na omuzlarda taşınırken, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları atıldı. Bu arada, tekbirler getirilirken, yol kenarında bekleyen kadınlar alkışladı. Yaklaşık 1 kilometre yüründükten sonra, şehit Uzman Çavuş Zengin, Kız Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı