Gazete Vatan Logo

‘Ağlama kızım, senin baban bir kahraman’

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin karşısında, sınırın diğer tarafında operasyon yürüten güvenlik güçlerine, PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşte şehit olan 2 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Türken (29) ile 1 çocuk babası Uzman Çavuş Musa Sayan, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

‘Ağlama kızım, senin baban bir kahraman’

Mersin’in Tarsus ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan şehit Sayan’ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şehidin eşi Seher Sayan, cenaze törenine 6 aylık kızı Ecrin ile birlikte geldi. Annesi Elif ve babası Cumali Sayan, yakınlarının desteğiyle ayakta durabilirken, kardeşi Uzman Onbaşı Şerafettin Sayan gözyaşı döktü. Şehidin 6 aylık kızı Ecrin, annesinin kucağında tören boyunca ağladı. Şehit Sayan’ın silah arkadaşları Ecrin bebeği kucağına alıp, teskin etti.

İkizleri yetim kaldı
Kuzey Irak’taki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Türken’in cenazesi memleketi Kırıkkale’de toprağa verildi. İkiz babası olan Türken’in oğulları, törende her şeyden habersiz oyuna daldı. Şehidin annesi Hatice ve babası Yaşar türken, şahadet haberini alınca rahatsızlandı. Sinir krizi geçirdiği belirlenen Türken çifti, eve gelen sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kırıkkale Keskin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.