Gazete Vatan Logo

‘Afrin Afrinlilerindir’

TSK ve ÖSO’nun ilerleyişi sürerken, halka cep telefonlarından üç dilde mesaj yollandı: Teröristlere karşı hep birlikte olalım. Afrin Afrinlilerindir

‘Afrin Afrinlilerindir’

TSK tarafından 20 Ocak günü saat 17.00’de başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 14’üncü gününde, Türk askerlerinin ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’e ilerleyişi sürüyor. Teröristlerden temizlenen stratejik Burseya Dağı’nda birlikler, üs kurarken, ele geçirilen köylere ÖSO güçleri yerleştiriliyor. Kilis ve Hatay sınırından, belirlenen mevzilere obüslerle top atışı yapılırken, havadan da Türk savaş uçakları bomba yağdırdı.

Genelkurmay Başkanlığı, PKK/YPG’li teröristlerce sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzi olarak kullanılan 6 hedefin ve 12 teröristin daha imha edildiğini, harekatın başlangıcından bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısının 823’e ulaştığını açıkladı.

Üç dilde mesaj

GSM operatörleri aracılığıyla Suriye’nin Afrin kentinde yaşayan sivillerin cep telefonlarına Türkçe, Arapça ve Kürtçe kısa mesaj gönderildi. Mesajda şöyle denildi: Bismillahirrahmanirrahim. Teröristlerin evlatlarınızı kullanmalarına, sizi, hanenizi ve geleceğinizi çiğnemelerine izin vermeyin. Teröristlere dur demenin zamanı geldi. Teröristlere karşı hep birlikte olalım. Teröristlerden uzak durun. Afrin Afrinlilerindir. Allah’ın izniyle Afrin’de barış, sağlık, huzur, güven ve bereket dolu günlere.

Haberin Devamı

TSK, 30 Ocak günü de Afrin’de yaşayanlara havadan 3 dilde yazılan bildirileri dağıtmıştı.

SA-18 ele geçti

Ele geçirilen silah ve mühimmatın listesi de şöyle açıklandı: 1 SA-18 omuzdan atılan hava savunma füzesi, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 2 RPG 7 roketatar, 4 RPG 7 roketatar mühimmatı, 1 keskin nişancı tüfeği, 3 tabanca, 1 anti tank mayını, 2 el bombası, 3 dürbün, 2 el telsizi, 15 şarjör ve çok miktarda muhtelif çapta hafif silah mühimmatı. SA-18 füzesi 5 km kadar menzile sahip.

Azez polisinden destek

Fırat Kalkanı bölgesinde Türkiye’nin desteği ile kurulan, muhaliflere bağlı polis gücü, Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütü PYD/PKK’nın olası saldırılarına karşı TSK ve ÖSO’ya geri güvenlikte destek sağlıyor.

Yine sivillere roket attılar: İki ölü!

Afrin’deki PKK/YPG’li teröristler Hatay ve Kilis’e yine roketli saldırılar düzenledi. 6 roket isabet eden Reyhanlı’da iki kişi hayatını kaybettiSuriye’nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırılarda iki kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı.
Harekatın 14’üncü gününde Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden eş zamanlı ateşlenen 3 roket Kilis’e, 6 roket de Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düştü. Kilis’in İslahiye Caddesi’ne düşen ilk roket, Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi ile Adnan Menderes Parkı yakınlarında patladı. Olayda 1 kişi yaralandı. İkinci roket, Dereboyu Caddesi’ndeki eve isabet ederken, 4 kişi yaralandı. Aynı dakikalarda, Akpınar Mahallesi Hüseyin Rahmi Gürpınar Caddesi’ndeki bir eve de üçüncü roket isabet etti.
Roketlerin düştüğü bölgelere, ihbar üzerine sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi.
Terör örgütü mevzilerinden eş zamanlı ateşlenip, Reyhanlı’ya düşen roketlerden 1’i Fidanlık Mahallesi’nde bulunan Sanayi Çarşısı’ndaki torna iş yerine isabet etti. Diğer 2 roket ise kapalı pazar yerinin de olduğu Bayır Mahallesi’ne düştü. Üç roket de boş araziye düştü. Bu saldırılarda Reyhanlı’da en az 16 kişi yaralandı. Yaralılardan 68 yaşındaki Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi hayatını kaybetti.
Darmık da tamam
Afrin’in kuzeybatısında stratejik öneme sahip Darmık Dağı’ndan harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis’e roket saldırıları düzenleniyordu. Hava ve karadan ateş altına alınan bölgeye giren komandolar, dağı terör örgütünden temizledi. Harekata katılan 57. Komando Taburu’ndan bir asker tarafından kayda alınan görüntülerde, dağın zirvesine çıkan başka bir askerin “Türk milletine armağandır” diyerek elindeki Türk bayrağını diktiği görülüyor. Kayıtta, görüntüyü çeken kişinin “Darmık Dağı alındı, Karşımız Kilis’in sınırından başlayarak Türk toprakları” ifadesini kullandığı duyuluyor. Görüntünün son bölümünde ise ele geçirilen zirvede bekleyen komandolar yer alıyor.

Haberin Devamı