Gazete Vatan Logo

‘Affedecektim ama pişman değildi!’

’Barış gelini’ Pippa Bacca'nın acılı annesi VATAN ’a konuştu

* Kızınızın katil zanlısıyla mahkemede yüz yüze geldiniz. Neler hissettiniz o an?
Açıkçası kendimi zanlının mahkeme heyetine ve bana karşı gösterebileceği her türlü tepkiye hazırlayarak gittim. Gözlerim sürekli kızımın katil zanlısının üstündeydi. Uzun uzun yüzüne baktım. Bir kez olsun başını kaldırıp bana bakamadı. Cesaret bile edemedi bana bakmaya! Ama yüzünde ne bir pişmanlık ne de bir merhamet kırıntısı gördüm.

* Hala Murat Karataş’ın ailesiyle görüşmeyi düşünüyor musunuz?

Hayır! Ailesi, Murat Karataş adına ailemizden özür dilemişti. Ben de görüşmek isterlerse bu teklifi düşünebileceğimi söylemiştim. Ama artık görüşmek istemiyorum.

* Katil zanlısının nasıl bir cezaya çarptırılmasını istiyorsunuz?

Kızımın öldürülmesi hepimizi yıktı. Pippa’m ailemizin neşe kaynağıydı. Çok girişkendi. Çok zor günler geçiriyoruz hala. Bu kötü olaydan güzel bir sonuç çıkarılmasını istiyorum. Mahkemenin katil zanlısına en ağır cezayı vermesini istiyorum!

* Daha önce de Türkiye’ye geldiniz. İtalya’ya döndükten sonra sizi arayan oldu mu?

Türkiye’deyken bir çok bakan ve resmi yetkiliyle görüştük ancak gittikten sonra resmi yetkililerden ne arayan oldu ne soran. Ama birçok Türk derneği ve ince düşünceli insan İtalya’ya döndükten sonra beni aradı ve başsağlığı diledi. Ama benim hatırlanmak gibi bir beklentim yok tek beklentim suçlunun cezasını çekmesi.

* Pippa’nın Gebze’deki heykelinin açılışına katılacak mısınız?

Gebze’de belediye başkanı ve kaymakamla görüştük ancak onlar bile heykelin açılışının nerede ve ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorlar.

KİMSE SAVUNMAK İSTEMİYOR MU?

Murat Karataş’ın yargılandığı dava, müdafi avukat ve çevirmen olmadığı gerekçesiyle 4 Kasım 2008’e ertelendi. Manzoni’nin avukatı Mehmet Eke, katil zanlısının kendisini savunmak isteyecek hiçbir avukat bulamamış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı