Gazete Vatan Logo

‘Adil yargılama için göreve çağırıyoruz’

‘Adil yargılama için göreve çağırıyoruz’

Üç büyük takım taraftarı bir çok ünlü sanatçı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin ‘yeniden yargılanması’ talebiyle ‘Adalete Fener Yak’ kampanyası için kamera karşısına geçti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin şike iddiasıyla görülen davada yeniden ve adil yargılanması talebiyle 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından başlatılan ‘Adalete Fener Yak’ kampanyası üç büyük takım taraftarı ünlülerin oynadığı videoyla tekrar gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçeli sporcuların oynadığı videonun ardından çekilen yeni video da kamera karşısına Berna Laçin, Burcu Kara, Cem Yılmaz, Ceyda Düvenci, Emre Kınay, Emre Karayel, Kıraç, Galatasaraylı Okan Bayülgen, Sarp Akkaya, Beşiktaşlı olarak bilinen Şebnem Ferah, Şevket Çoruh geçti. ‘change.org’deki kampanyada 580 bin imza toplandı.

Adil yargılanma talebi

Sanatçı Berna Laçin şöyle konuştu: “Bu bir af çağrısı değil. Yeniden ve adil yargılanma talebi. Biz genel adalet sistemindeki bozukluklara tepki gösterdiğimiz için bu videoda oynadık. Sporda değil bir çok alanda adaletle ilgili sorunlar var. Yarın basın özgürlüğü için gazeteciler istesin onlar için de oynarız. Haksızlığa uğrayan başka bir takım için de kamera karşısına geçeriz.” Ünlüler yeni videoda “Adil yargılama için, adalet için, geleceğimiz için göreve çağırıyoruz” diyor.

Para değil, gönül işi

Koyu Fenerbahçeli olan Berna Laçin, “Bana Fenerbahçe stadı boyanacak desinler yine giderim. Ancak bu sadece Fenerbahçe meselesi değil. Hiç bir arkadaşımız para almadı. Zaten az çok herkesi biliyorsunuz. Benim uzun bir reklam anlaşmam var. Cem Yılmaz’ın ücreti belli. Bu para işi olsaydı futbolcu transferi kadar ödeme yapılması gerekirdi. Buna da 1907 Derneği’nin bütçesi yetmezdi. Ama bu sadece gönül işi” diye konuştu.









Haberin Devamı