Gazete Vatan Logo

"Adet dönemleri ay ile uyum içinde"

Philip Chenette, kadınların adet dönemlerinin ay evreleri ile uyum içinde olduğunu ve kadınların doğurganlığının buna göre takip edilebileceğini iddia ediyor.

Bir araştırmaya göre kadınların adet dönemleri ayın dönemleri ile uyum içinde. Dünyanın her tarafında, kadınların adet dönemleri çoğunlukla gecenin en aydınlık döneminde, dolunayda başlıyor. Öteki taraftan ise, bir kadın en doğurgan dönemine ayın en az görünür olduğu yeni ay döneminde ulaşıyor.

Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, doktorlar bu çıkarımların bilimsel kanıtının olduğunu belirtiyor. Doğurganlık uzmanı Philip Chenette, dünya genelinde 8 bin kadın üzerinde düzenlenen araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırma, ışığın kadınların aylık döngüsünde üretilen hormonu etkilediği belirtiliyor. Bununla birlikte, kadınlar gecenin en karanlık döneminde daha doğurgan oluyor.

Dr Chenette, kadınların aylık döngüsünün 28 gün olmasının kendisinin ilgisini çektiğini ve bunun hiçbir tıbbi gerekçesinin olmamasının kendisini bu konuda araştırma yapmaya ittiğini söyledi.