Gazete Vatan Logo

‘Adalet değil utanç yürüyüşü’

AK Parti Sözcüsü Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu suçlayarak “Siz ise darbecilerin olmayan hakkını korumak için adalet yürüyüşü yaptınız. O adalet yürüyüşü değildi, utanç yürüyüşüydü” diye konuştu

‘Adalet değil utanç yürüyüşü’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde düzenlenen, AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresine katıldı. CHP’lilerin “Siz 15 Temmuz’da halkı sokağa çağırdınız ya biz de adalet için halkı sokağa çağırıyoruz” mottosundan yola çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ünal, 15 Temmuz gecesi milletin, ülkeyi ve demokrasiyi darbecilerden korumak için sokağa çıktığını kaydetti. Ünal, “Siz ise darbecilerin olmayan hakkını korumak için adalet yürüyüşü yaptınız. O adalet yürüyüşü değildi, utanç yürüyüşüydü” ifadelerini kullandı.

O sözlere cevap

“İki ayda PKK 39 vatandaşımızı katletti. Ey CHP tek bir kelime söylemedin sen. Öğretmenlerimiz, imamlarımız, vatandaşlarımız katledilirken sesini çıkartmadın” şeklinde konuşan Ünal, şöyle devam etti: “Şimdi de ‘Ölenlerin terörist olduğunu ispatlayın’ diyor. Bu nasıl bir akıldır. Bu, millilikle izah edilir mi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si milletin yanında durmuyor. Bir bakıyorsun FETÖ’nun, bir bakıyorsun PKK’nın sözcülüğünü yapıyor. Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden teröristlerin savunuculuğunu yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı senin gözünü kör etmiş. Başaramayacaksınız bu aziz millete diz çöktüremeyeceksiniz.” Kılıçdaroğlu’nun ‘Bana 4 sene verin, terörü bitireyim.’ dediğini belirten Ünal, “Sana 4 saat bile ülke emanet edilmez. Çünkü sen her saat başı fikir değiştiriyorsun. Lider olmak kararlı olmak, istikrarlı olmak demektir.” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Çankaya’ya yaptığı konuşmada “Erdoğan’ın hastalığı nüksetti, tek derdi Kemal Kılıçdaroğlu, yüz yüze söyle, neden korkuyorsun?” demişti.

Haberin Devamı