Gazete Vatan Logo

‘Acılı günler geride kaldı’

Şırnaklıları Kürtçe selamlayan Başbakan Yıldırım, PKK’nın verdiği zararları anlattı, “Artık önümüze bakacağız. Devlet millet kaynaşmasıyla bu işin içinden çıkacağız” dedi

‘Acılı günler geride kaldı’

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak gezisi kapsamında önce Namaz Dağı’nda bulunan askeri üs bölgesini ziyaret ederek, askerlerle görüştü. Daha sonra 2015-16 yılında meydana gelen terör olayları sırasında tahrip olan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yeniden onarılan Geylani Camisi’ne geçen Yıldırım, cuma namazı kıldıktan sonra vatandaşlara hitap etti.

‘Tabii gurur duyacaksınız’

“Tabii ki Kürtseniz, Kürtlüğünüzle gurur duyacaksanız, Arapsanız ‘Arabım’ diyeceksiniz, Türkseniz ‘Türküm’ diyeceksiniz. Bunların hepsi tamam ama, ayrmcılık olmayacak. Hepimiz bu ay yıldızlı bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşlarıyız” diyen Yıldırım, 2 yıl önce PKK’lı teröristlerin yaptıklarına değindi. Yıldırım, “27 tane cami yıktılar, 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler” dedi.

‘Ser sera, ser çava...’

Yıldırım, konuşması sırasanda vatandaşların, “Kahrolsun PKK” ve “Şırnak ilder il kalacak” şeklinde slogan atmasına ise, “Ser sera, ser çava (Başım güzüm üstüne)” diye Kürtçe yanıt verdi. Konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak merkezde PKK terör örgütünün 14 bin 166 konuta ağır hasar verdiğini, 14 binin üzerinde konutu oturulamayacak hale getirdiklerini belirterek, “134 bin konutu da az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık ? Dedik ki yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethettmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Teröristlerin Cizre Cudi mahallesinde 4 yaşındaki Harun, 6 yaşındaki Ayşegül, 17 yaşındaki Bayram Tatar’ı katlettiğini de hatırlatan Yıldırım, “Kuran-ı Kerimleri dahi bu alçaklar parçaladı. Barış diyerek, özgürlük diyerek, hak hukuk diyerek sizlerden destek aldılar. Ancak, kısa bir süre sonra bütün bunları unuttular, gözleri dönmüş vaziyette çocuk demeden, yaşlı demeden, sivil demeden, asker demeden bütün önlerine gelen insanları katlettiler. Artık bu acılı günler geride kaldı, artık önümüze bakacağız. Biz sırtımızı teröre değil, Şırnaklı sırtını teröre değil millete ve devletimize veriyoruz milletimize veriyoruz. Devlet millet kaynaşmasıyla inşallah bu işin de içinden çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hastane ve yol müjdesi

Başbakan Yıldırım, Cizre’de ve Şırnak’ta seçilen Belediye başkanlarının devletten aldıkları paraları terör örgütüne taşıdıklarını ve paraların bomba olarak geri döndüğünü ifade ederek, “Onların da bu saltanatının bu alçaklığına son verdik. Görevden aldık” dedi. Yapılan hizmetleri anlatan Yıldırım, “Şırnak’ı Siirte bağlayacak, Siirt’i de Van’a bağlayacak Bestler-Dereler yolunu da yapıyoruz” dedi. Yıldırım, kentin ulaşımını kolaylaştıracak iki yoldan biri olan Şırnak-Cizre yolunun seneye açılacağını dile getirdi. Daha sonra Cizre’ye geçen Yıldırım burada yaptığı konuşmada ise hastane ve doğalgaz müjdesi verdi.