Gazete Vatan Logo

"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

Ülkenin çişitli illerinde kurban kesmeye çalışırken yaralanan hastanelere başvurdu

"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

Adana'da kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kendilerini yaralayınca hastanelik oldu.

Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişinin tedavi için kent merkezindeki hastanelere geldiği öğrenildi.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan Ahmet Kesin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kurbanını keserken kullandığı bıçağın kayması sonucu elinden yaralandığını söyledi.

Parmağına 3 dikiş atıldığını belirten Kesin, "3 adam bir koyunu kesemedik." dedi.

Bir başka yaralı Mehmet Oduncu ise koyunu tutarken elini kestiğini kaydederek, "Babam deriyi yüzerken ben elimi vurdum. Babam kesmedi ben kestim aslında. Az daha parmakları koparıyorduk." diye konuştu.

ERZURUM'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERİ DOLDURDU

ERZURUM'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastaneler yine acemi kasaplarla doldu. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerden satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan veya kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile yaralandı. El, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralananlar ambulans ya da kendi imkanları ile hastanelerin acil servislerine götürüldü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu taştı.

Bayram namazının ardından kurban kesimi başladı. Kasap ya da sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar, cadde ve sokaklarda heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Kurbanlıkları yakalamaya çalışırken hafif şekilde yaralananlar oldu. Vatandaşlar yakalayamadıkları kurbanlıklar için, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Boğa Timi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, uyuşturucu iğne atan silahlarla vurdukları kurbanlıkları etkisiz hale getirdi. Erzurum merkez Palandöken ilçesinde ise ilginç bir olay yaşandı. Kesime götürülmek istenen bir düvenin yanından ayrılmayan boğa yaklaşanlara saldırdı. Uzun bir süre boğa ile mücadele eden vatandaşlar, ekiplerin uyuşturucu iğne ile vurup sakinleştirmesi üzerine düve ile birlikte boğayı kesimhaneye götürdü. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin birçok noktaya kurduğu kesimhaneye ise halk ilgi gösterdi. Evinin bahçesinde ya da arazide kesim yapan sayısı geçen yıllara oranla azdı. Uzmanların uyarılarına rağmen bazı kurbanlar yine çocukların gözü önünde kesildi. Belediyenin kesimhanesinde kurbanlığını kestiren vatandaşlara su ve etli pilav ikramında bulundu. Kesimhanelerin etrafı ise kurban derilerini almak için bölgeye gelen dernek üyeleri ile doldu.

Haberin Devamı