Gazete Vatan Logo

‘Abdülhamit istibdadına rahmet okutuluyor’

CHP, MYK çıkışı açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhuriyet Davasını hatırlatarak “Abdülhamit istibdadına rahmet okutan bir Türkiye ile karşı karşıyayız” dedi

‘Abdülhamit istibdadına rahmet okutuluyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen MYK sürerken düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet gazetesi yargılamasının sürdüğüne dikkati çekerken, “Gazetecilik yargılanıyor. Gazetecilik faaliyetleri suç gibi tarif ediliyor. Bir terör örgütünü devletin her yerine yerleştirdiniz, sizin faaliyetiniz terör örgütüne yardım ve yataklık faaliyeti olmadı ama Güray Öz’ün okur mektuplarını yönetime yansıtmamasından, pideciyle yapılan telefon görüşmesinden terör suçu yaratmaya çalışmışlar. Bu ilişkiler terör suçu yaratmaya yarıyorsa, AKP yönetim kadrolarının ve iktidar sorumlularının kurduğu ilişkilerin holding düzeyini bulduğunu biliyoruz. Sizin holdinglerinizin iddianamesini kim düzenleyecek” dedi. Bir yayın politikasının yargı konusu yapıldığına işaret eden Tezcan, “Bu iddianameler, yarın bir gün mahkemeler eliyle nasıl iftira açılır diye bir dava açılırsa onun delili olur” diye konuştu. Hâkim ve savcılara, “adil olun” diye seslenen Tezcan, “Bugünün zalimleriyle zulüm ittifakı kurmanın bir hazzı olabilir. Ama, dünün zalimleriyle zulüm ittifakı kuranlar bugün hangi halde, dönüp bakın, bunlardan ibret alın, hukukçu gibi hakim savcı gibi davranın. Yapılacak en doğru iş derhal tahliye kararı verip, gazetecileri özgürlüğüne kavuşturmak, sonra da bu uyduruk davaları bir an önce beraatle sonuçlandırmaktır. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Abdülhamit istibdadına rahmet okutan bir Türkiye ile karşı karşıyayız” diye konuştu. Tezcan, partisinin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yargıya teslim ettiği flash bellek konusuna değinerek, “O belleğin içinde neler var neler... 10 sene önce bu elinize geldi. Bir vatansever arkadaşımız hapse atıldı. O gün bu soruşturmanın üzerine gitmeyenler çıkıp FETÖ ile mücadele konusunda bayraktar olmaya çalışıyor. Özkan 6 yıl hapiste yatarken bu davanın gönül savcısı kimdi? Ben bu davanın savcısıyım diyen kişi sarayda oturuyor. Siz buradan samimi bir şekilde FETÖ ile mücadele, Olağanüstü kurultay gündemde yok Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in bir gazeteye verdiği olağanüstü kurultay talebine ilişkin bir soru üzerine, “Gündemimizde olağanüstü kurultay diye herhangi bir konu yoktur, olağan kurultay takvimimiz başlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

HDP’nin eylemi: Saygı duyulmalı

Haberin Devamı

Tezcan, HDP’nin başlattığı Adalet ve Vicdan Nöbeti’ne CHP’den katılım olup olmayacağına ilişkin bir soruya, “Adalet istemini yükselten her türlü barışçıl ve demokratik eylem değerlidir. Demokratik her türlü adalet istemini içeren eylem biçimi saygıyla karşılanması ve yükseltilmesi gereken yöntemlerdir” yanıtını verdi.