Gazete Vatan Logo

'ABD'yi destekleyen vatana ihanetle yargılanacak'

Venezuela'da muhalefet vatan hainliğiyle yargılanabilecek. Muhalifler, ABD yaptırımlarını desteklemekle suçlanıyor.

'ABD'yi destekleyen vatana ihanetle yargılanacak'

Venezuela Kurucu Meclisi tarafından alınan bir kara göre ABD yaptırımlarını destekleyenler vatana ihanetle yargılanacak.

ABD Başkanı Donald Trump, 25 Ağustos tarihinde imzaladığı yaptırımlar vasıtasıyla Venezuela devlet tahvilleri ve Venezuela devletine ait olan petrol şirketi tahvillerinin ABD’de ticaretini yasaklamıştı. Buna gerekçe olarak da “insan hakları ihlalleri” ile ‘kurucu meclisin gayri meşru bir şekilde oluşturulması gösterilmişti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD’yi ülkesinin ekonomisini felce uğratmak ve kriz yaratmakla suçluyor.

ESKİ BAŞSAVCI HEDEF TAHTASINDA

Kurucu Meclis’te üç saat süren bir oturumdan sırasında ülke halkının çıkarına aykırı olan bu uygulamanın destekçileri arasında sadece muhalefet partileri değil sosyalist hükümetin eski destekçilerinin de yer aldığı söylendi. Eleştiri oklarına en çok maruz kalan isimlerden biti de görevden alınan eski başsavcı Luisa Ortega oldu.

Kurucu Meclis üyesi Iris Varela Ortega’yı yüz karası olarak tanımlayarak “ülkesini, devletten çaldığı üç, beş dolar için sattığını söyledi. Hükümetin yolsuzluğa bulaşmış olmasını eleştirmiş olan Ortega, görevden alındıktan sonra yurt dışına kaçmıştı.

Haberin Devamı

Muhalefetin çoğunlukta olduğu meclisin başkanı Julio Borges, rejimin en büyük düşmanlarından biri olarak anılıyor. Julio Borges, Goldman Sachs’a Venezuela tahvili almayı durdurması için ricacı olmakla itham ediliyor. Borges bu suçlamalara karşı Maduro’nun başkalarını suçlayacağına aynaya bakmasını tavsiye ediyor.