Gazete Vatan Logo

'ABD’nin kara operasyonu Suriye’deki durumu kötüleştirir'

Suriye Baas Partisi yetkililerinden Halef El Muftah, Pentagon resmi yetkililerinin ABD kara kuvvetlerinin Suriye’de IŞİD’e karşı operasyona katılabileceklerine dair açıklamalarını yorumladı

'ABD’nin kara operasyonu Suriye’deki durumu kötüleştirir'

Suriyeli siyasetçi, Şam yönetiminin böyle bir karara, çatışmaların siyasi yollardan çözülmesine yönelik tüm adımları baltalayacağı için karşı çıktığını aktardı. El Muftah, "Dış müdahale, gerilimin tırmanmasına ve çatışmanın büyümesine neden olacağı için Suriye'nin tüm siyasi güçleri tarafından reddediliyor. Böyle bir müdahale, Irak ve Lübnan başta olmak üzere tüm bölgedeki güvenlik için tehdit oluşturacak. Dış müdahale ayrıca Suriye yönetiminin siyasi çözüm ile ilgili tüm çalışmalarını yıkacak" diye konuştu.

'BAŞLARINA BÜYÜK SORUN AÇARLAR'

ABD'nin atacağı böyle bir adımın Washington'un başına büyük sorunlar açacağını söyleyen El Muftah, kara operasyonunun mümkün olmamasının nedenlerini de şöyle sıraladı: "Bu karar, ABD'nin önce Güvenlik Konseyi'ne başvurmasını, (BM) Güvenlik Konseyinin de bu adımları resmen onaylamasını öngören uluslararası yasalarla çelişiyor. Rusya, Çin ve Suriye'nin diğer müttefikleri bu girişime karşı veto haklarını kullanacak."