Gazete Vatan Logo

‘ABD’li bakanın önüne bu fotoğrafı koydum’

NATO toplantısına katılan Bakan Canikli, son Hakkari saldırısında teröristlerin üzerinde ele geçirilen ABD yapımı AT-4, tanksavar silahına ilişkin fotoğrafları ABD Savunma Bakanı’na verdiğini söyledi

‘ABD’li bakanın önüne bu fotoğrafı koydum’

Brüksel’deki NATO karargahında düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısının ikinci gününde konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD’li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi. “Yaptığımız görüşmede burada YPG’nin, PKK’nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiği, aynı terörist havuzundan beslendiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik” diyen Canikli, şunları söyledi:

‘Tüm deliller ortada’

Sadece Amerika’ya değil, İngiltere, İspanya, Arnavutluk ve başka ülkelere de hazırladığımız bu çalışmayı takdim ettik. Orada PYD’nin, YPG’nin; PKK’nın bir kolu, bir unsuru olduğunu gösteren bütün bilgi, belge, doküman, hepsi var. (Hakkari’deki saldırı) Özellikle bir tanksavar silahı ile ilgili, AT-4, onun da koalisyonun, Amerika’nın YPG’ye verdiği silahlardan olduğunu düşündüğümüzü fotoğraflarıyla birlikte paylaştık. En net şekilde, tartışmasız şekilde.

11 ayda 2.304 PKK’lı öldürüldü

NATO toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Canikli, PKK ile yapılan mücadeleye ilişkin bilgiler de paylaştı. Canikli, “10 Ocak 2017’den itibaren etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü sayısı 2 bin 304. Bu gerçekten bu konuda verilen mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu gösteren en güzel sonuçlardan bir tanesi” dedi.

Haberin Devamı

YPG’ye bin tane gitti

YPG’nin PKK ile ilgisi olmadığı savunan ABD’nin gönderdiği silahlar, operasyonlarda hep yurt içinde yakalanıyor. Hakkari’de 2 Kasım’da 8 şehit verdiğimiz kalleş saldırının ardından yapılan operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın yanında zırh delici AT-4 anti tank füzesi de ele geçirilmişti. TSK tarafından son bir yıl içinde yapılan operasyonlarda şu ana kadar 21 tane AT-4 anti tank füzesi ele geçirildi. ABD, YPG’ye gönderdiği silahların sayısı kamu oyuyla net olarak paylaşılmasa da Pentagon’a yakın askeri yayın Military Times tarafından verilen silahların listesinde terör örgütüne bin adet AT-4 tanksavarın gönderildiği bilgisi yer almıştı.