Gazete Vatan Logo

'ABD, Doğu Akdeniz'de Rusya'ya pazularını gösterdi'

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin askeri yetkililere dayandırdığı haberde, ABD'nin IŞİD'le mücadele kapsamında Doğu Akdeniz'e sevk ettiği USS Harry S. Truman savaş gemisiyle Rusya'ya pazularını gösterdiği belirtildi.

'ABD, Doğu Akdeniz'de Rusya'ya pazularını gösterdi'

USS Harry S. Truman'daki en yüksek rütbeli yetkili Koramiral Bret Batchelder'in sözlerini aktaran WSJ, "Savaş gemisinin Basra Körfezi'nden Doğu Akdeniz'e sevk edilmesi, bir güç gösterisidir" ifadelerine yer verdi.

Bir askeri yetkili ise, savaş gemisinin Akdeniz'de Rusya'yı kontrol etmek için ihtiyaç duyduğu askeri varlığı sağlayacağını kaydetti.

USS Harry S. Truman’dan kalkan uçaklar cuma günü IŞİD’e karşı hava operasyonu düzenlemişti. Bu, ABD'nin 2003’teki Irak işgalinden bu yana Ortadoğu’da denizden düzenlediği ilk operasyon olmuştu.

ABD AKDENİZ'E İKİNCİ UÇAK GEMİSİNİ GÖNDERDİ

Bu arada ABD Akdeniz'e ikinci uçak gemisi konuşlandırdı. USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin 'ABD'nin Avrupa'daki ulusal güvenlik çıkarlarını koruması için Akdeniz'e konuşlandırıldığı' belirtildi. Geminin Akdeniz'e konuşlandırılması, Polonya'nın başkenti Varşova'da temmuzda düzenlenecek NATO zirvesi için hazırlıkların sürdüğü bir döneme denk geldi.