Gazete Vatan Logo

‘ABD’de yargılanmasını içime sindiremiyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’a partisine üye katılım törenine katıldı. Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘ABD’de yargılanmasını içime sindiremiyorum’

“Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorun, sorunu çözme kapasitesine sahip olanların belli mevkilerde olmamasıdır. O nedenle bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, neden şikayet ediyorsanız, neden dertliyseniz; terörden mi dertlisiniz? Sorun çözülebilir. Fındık üreticisi ‘alın terinin karşılığını alamadım’ mı diyor. Sorunu çözülebilir. Toplumun her kesimi ‘yeteri kadar pay alamıyor muyum’ diyor milli gelirin artışından. Bunların hepsi çözülebilir. Çözülemeyecek sorun yoktur. Yola çıkışımızın herkesi kucaklamamızın temelinde bu yatıyor. Sorunu çözeceğiz, çözmeye kararlıyız, o nedenle halkımızdan her taraftan, her kesimden destek bekliyoruz.”

Çağlayan’a tutuklama

Kılıçdaroğlu, Zafer Çağlayan’a ABD’de açılan dava ile ilgili de, “Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık yapmış birisinin ABD’de yolsuzluk davasından yargılanmasını ben içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu? Bizde adalet yok mu? Bizde hak, hukuk yok mu? Hepsi var. Var da var diyenler o makamlarda oturmuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, terör sorununu 4 yılda çözeceğini iddia ederek, “Çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit. 15 yıldır çözemiyorlar, 4 yılda ben çözeceğim” şeklinde konuştu.