Gazete Vatan Logo

‘AB, Kıbrıs’ta taraf olamaz’

Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çeken Dışişleri Sözcüsü Aksoy, “Bu tutum devam ettiği sürece, AB’nin üçüncü bir taraf olarak kabul edilmesi mümkün değil” dedi

‘AB, Kıbrıs’ta taraf olamaz’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy dün düzenlediği bilgilendirme toplantısında, sözlerine önceki gün vefat eden büyükelçi Deniz Bölükbaşı’na rahmet dileyerek başladı.

AB Zirvesi’nde yine Rum-Yunan tezlerine hizmet eden ülkemiz aleyhine kabul edilemez ifadeler içeren bir yazımla karşı karşıya kaldık” diyen Aksoy, şöyle devam etti: AB bu iki ülkeye yalnızca üye oldukları için, haklı olup olmadıklarına bakmaksızın destek veriyor. Burada biz şunu anlıyoruz; AB, Kıbrıs konusundaki tarafsızlığını tamamen yitirmiştir. 2004’te de biz bunu gördük. Aynı filmi tekrar yaşıyoruz. Bu tutum devam ettiği sürece AB’nin Kıbrıs meselesinde üçüncü bir taraf olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Biz AB ile olumlu bir gündem yaratmaya çalışırken, AB’nin bu tarz kararlar alması elbette yapıcı sonuçlar doğurmayacak. Bu yazımda iki Yunan askeriyle ilgili bir madde var. Bu askerler yasak bölgeye girdiği için tutuklandı. Buna ilişkin hukuki süreç de devam ediyor. Tüm konsüler haklarından yararlanıyorlar. AB Konseyinin, yargıya müdahale edecek açıklamalardan da kaçınmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı