Gazete Vatan Logo

‘947 yıldır hazmedemiyorlar’

Malazgirt törenine katılan MHP lideri Bahçeli, “Mazisi 947 yılı bulan mağlubiyeti hazmedemiyorlar. Bu nedenle komplo üstüne komplo tezgahlıyorlar. Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir” dedi

‘947 yıldır hazmedemiyorlar’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Malazgirt’te düzenlenen kutlama törenindeki konuşmasında, Türkiye’ye yönelik son dönemlerdeki saldırı ve komploların Malazgirt Zaferi’nin kabul edilememiş olmasına bağladı. Bahçeli özetle şöyle konuştu: Anadolu prangalarından sökülüp kurtarıldı. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un fethinin mutlak bir habercisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhkem bir harcıdır. Bu sayede Anadolu’ya yüzyıllar içinde serpilmiş ölü toprağı kaldırılmıştır. Maceracı olmayan atılganlık, gevşekliğe prim vermeyen kararlılık, adım adım gelişip genişleyen mücadeleci ruh sonucunda muzafferlik yeşermiş, nihai olarak Türk milletinin adını ve şanını cihana duyurmuştur.

‘Bizans da ölmedi’

Malazgirt’le beraber Anadolu’nun kapıları Türk milletine ardına kadar açıldı. Anadolu’ya kök saldık, umut bağladık, milli ufkumuzun vizyonunu belirledik. Anadolu’yu istiklalimizin sancağı bildik. Malazgirt’te Allah Allah nidalarıyla gökkubbeyi çınlatan yiğitler ölmedi, ruhları vatan yaptıkları bu toprakların üzerinde manevi muhafız olarak bekliyor. Buna karşılık Bizans da ölmedi, ne yaparsak yapalım tarihten silinmedi. Her seferinde, her fırsatta Bizans fitnesi ete kemiğe bürünüp 947 yıl önceki hezimetin rövanşını almak istiyor. Zaman geçse de aktörler değişse de Bizans’ın kalıntıları, Bizans’ın varisleri Malazgirt’in intikamını almak için kuyruğa giriyorlar. Mazisi 947 yılı bulan mağlubiyeti hazmedemiyorlar. Bu nedenle komplo üstüne komplo tezgahlıyorlar. Asırlardır Türk ve İslam düşmanlarının emelleri bir ve benzerdir. Bugün Türk milleti, 947 yıl önceki zaferi kabullenemeyen, punduna getirip bedel ödememize çabalayan Türk düşmanları tarafından açıkça, alçakça hedef alınıyor. Terör örgütlerini kullanan namertlerin taktiği Bizans taktiğidir. Siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahrikidir. Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir.

Haberin Devamı

‘Düşmandan kaçmayız dövizden korkmayız’
“Malazgirt’te yendiklerimiz, İzmir’de denize döktüklerimiz tekrar hıyanete teşebbüs ederlerse, tekrar kalkışmaya ve işgale heveslenirlerse ya istiklal ya ölüm seçeneğini masaya koyup, can feda olsun diyerek gereğini seve seve yapacağız. Düşmandan kaçmayız, dövizden korkmayız. Bilmeyen varsa ikazen söyleyeyim, taarruz ruhu, taarruz tecrübesi Türk milletinin sinesinde hâlâ kor gibi yanmakta, Malazgirt şuuru bayrak gibi dalgalanmaktadır.”

Haberin Devamı