Gazete Vatan Logo

‘81 değil 83 il olsun’

“Başbakan’a çağrı yapacağım ama yetkisiz birisi” diyen Kılıçdaroğlu ekledi: “En iyisi İçişleri Bakanı’na çağrı yapalım, Hakkari ve Şırnak il kalsın. İstiyorsanız Cizre ve Yüksekova’yı da il yaparsınız. İtirazımız yok”

‘81 değil 83 il olsun’

Partisinin grup toplantısına Başbakan Yıldırım’ı eleştirerek başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “81 değil 83 ilimiz olsun demiştik. Hakkari de, Şırnak da, Cizre de, Yüksekova da il olsun. ‘Terör nedeniyle diyorlar.’ Sen teröre teslim oluyorsun demektir bu” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başladı şöyle: “Sayın Başbakan’a çağrı yapacağım ama onun konumunu siz daha iyi biliyorsunuz. Yetkisiz birisi. En iyisi İçişleri Bakanına çağrı yapalım: Hakkari ve Şırnak il olarak kalsın. Siz istiyorsanız Cizre ve Yüksekova’yı da il yaparsınız. Buna hiçbir itirazımız yok. Bir olayı herkesin memnun olacağı bir şekilde sonuçlandırmak siyasetin hedefi olmalıdır. Umarım CHP’nin bu çağrısı bölgeden de destek bulur.”

‘Kıdem yük değildir’

“Ben referandum süresince nasıl bütün vatandaşlarıma ‘düşünerek sandığa gidin’ diyorsam bugün de aynı şeyi bütün işçi kardeşlerime söylüyorum. Bütün işçi kardeşlerime söylüyorum. Şimdi oturup düşünme zamanı. ‘Asgari ücret net 1500 lira olmalıdır’ diye bunu Türkiye gündemine getiren parti CHP. Siz insanca yaşamak alın terinizi karşılığını almak istiyorsanız sadece ve sadece gelip oy verebileceğiniz sadece bir parti vardır. O partinin adı da CHP’dir. Kıdem tazminatı TBMM’ye gelirse yine sizin sözcünüz olur her türlü demokratik hakkımızı kullanır ve engellemeyi yaparız. Kıdem tazminatı 1936’dan beri var. ‘Efendim bu yük oluyor’ diyorlar. Bu yük değildir. Bu, işçinin alın terinin karşılığıdır.”

Haberin Devamı

‘Yiyorlar doymuyorlar’

“Bir de şimdi zeytin ağacının katliamına sıra geldi. Doymuyorlar. Yiyorlar doymuyorlar. Ranta doymuyorlar. Ya siz zeytin ağacından zeytinden ne istiyorsunuz. Zeytin Kuran-ı Kerim’de de adı geçen nurlu bir ağaçtır. Gazi Mustafa Kemal zeytinle ilgili yasa çıkartıyor. Neden zeytinle ilgili bir karar geliyor TBMM’ye? Bir üretici, ‘Birazcık Allah korkusu olan zeytin ağacına dokunmaz’ diyor. 2002’den bu yana 6 kez zeytin ağaçlarının katliamıyla ilgili kanun teklifi getirdiler. 7’nci kez getiriyorlar. Neden? Maden arayacaklar. Maden yerin üzerinde yerin altına neden bakıyorsun. Bizler zeytinle ilgili her türlü mücadeleyi vereceğiz. Sizler de bizi destekleyin.”

Haberin Devamı

‘AKP Rabia’dan vazgeçmeli...’

KILIÇDAROĞLU körfez kriziyle ilgili şunları kaydetti: “Barış ayında İslam dünyasının düştüğü duruma bakın. Bu konuda hükümete önerilerimiz var. Birinci öneri: Katar İhvan’a desteğini kesmeli, bu konuda İhvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalı. Müslüman kardeşleri destekliyor başta AKP’nin genel başkanı. Aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü ihvanın simgesini AKP’nin işareti olarak yapıyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi. Bir terör örgütünün dört parmağını kendinize simge yaptınız. Akıl alır gibi değil. İkincisi Yemen’deki kirli, savaş hızla sonlandırılmalı. Üçüncüsü, Türkiye Suudi Arabistan ve Katar arasında tarafsız olmalıdır. Taraf olmak soruna taraf olmaktır. Ama tarafsızlığınızı korursanız çözümün parçası olursunuz.”