Gazete Vatan Logo

'7 aylık hamileyim kilo aldım'

'7 aylık hamileyim kilo aldım'

Bir süre önce evlenen ünlü yaşam koçu Şeyda Coşkun Yeğin yedi buçuk aylık hamile. Ve inanması güç ama sağlıklı beslenerek sadece yedi kilo almış. Coşkun, bundan sonra hamilelere de yaşam koçluğu yapacağını söylüyor ama doktorlarla beraber çalışarak.

Şeyda hamilesin ve ilk sorumuz tabii ki bununla ilgili olacak... Çocuk doğurmayı planlarken hamilelik öncesi bir hazırlık, plan yaptın mı?

Hiçbir liste ve planlama yapmadım. Eşimle beraber Vietnam'a gitmiştik. Orada bir okulu ziyaret etmiştik ve o zaman orada o çocuklardan gerçekten etkilenmiştim ve evlat edinmek istemiştim. Eşimle aramızdaki çocuk dialoğu da böyle başladı. Eşim de ‘önce kendi çocuğunu yapmalısın’ demişti. Bir süreç oldu ve bu bence inançla ve doğayla gelen bir durum. Bu bence bir kadının tamamlanma süreci. Bi de benim çocuğum olmayadabilir diyordum. Annem de çok istiyordu bir çocuğumun olmasını. Bu tamamen hayatına giren doğru insanın yarattığı enerjiyle oluşuyor. Senin hazır olduğun noktaya denk gelmesiyle ilgili. Evren sana bu zamanı yakalatıyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Bu süreçte neler yaşadın? Gördüğüm kadarıyla (seni her gün gören bir insan olarak) senin hızını kesen bir şey olmadı. Sen yürüyüşlerine ve işine aktif bir şekilde devam ediyorsun. Peki senin hayatını planlayan biri var mı?

Bu dönemde herkesin olduğu gibi hayatını eşi, annesi, ailesi, kardeşi planlıyordur. Ben kendi planımı da yaptım. Beslenmemi planlıyorum. Bebek için faydalı olan her şeyi yemeye çalışıyorum. Doğal yollardan B 12, demir için gerekli vitaminleri besinlerden almaya çalışıyorum.

Kaç kilo aldın hamileliğinde?

Şu an 7.5 aylık hamileyim, toplam 7 kilo aldım. Her aya 1 kilo benim planımdı. İlk 3 ay kilo verdim. Sonrasında biraz ödem olmaya başladı. Karın bölgem az kilo alıyor. Ayak bileklerim şişti.

Bu kış kıyamette bağışıklık sistemini güçlendiricek ne yaptın?

Greyfurt ve kivi çok yedim. Belli bitki çaylardan çok içtim. Genelde kuşburnu, ekinezya, ıhlamur... Yüzmeye başladım. Çok iyi geliyor.

Bundan sonra hamile kadınlarımıza da koçluk yapar mısın? Tekrar hamile kalsam senin peşinden ayrılmam... Benim gibi 30 kilo alan çok kişi vardır. Bu süreçte yardımcı olur musun yoksa doğum sonrası mı gelin bana diyorsun ?

Haberin Devamı

Aslında ben böyle bir şeye girmekten çekinmem ama doktor ile beraber çalışmayı isterim. 15 gündür çalıştığım biri var; doktorundan izinli. Kontrol sonucunda doktoru da çok memnun.

Canın yaramaz bir şeyler istemedi mi?

Geçen pazar günü tatlı olarak tavuk göğsü istedi; ben de yedim. Manda sütüyle yapılmış olanını buldum.

Normal doğum planlıyorsun? Hazırlık sürecin oldu mu?

Nefes önemli diyorlar. Yoga, yüzme ve nefes çalışması yapıyorum. Son 1 ay boyunca siatik ağrılarım oldu biraz. Kötü bir durum. O biraz zorluyor beni.

Cildin de güzel duruyor. Cilt için neler yaptın? Çatlak oluşumu var mı?

Doktorumun verdiği bir krem var. Onu kullanıyorum. Ayrıca kendi karışımım olan yağ ve kremleri kullanıyorum. Jel yağ ve fırçalama yapıyorum.

YEDİ AYLIK ŞİFREYİ ÇÖZDÜM

9 aylık şifreyi çözdün diyebilir miyiz?

Şu an 7.5 aya kadar olan şifreyi çözdüm. (Gülüyor)

Haberin Devamı

Bebeğini kucağına aldıktan sonra eminim dönüşün muhteşem olacak... Bu arada bebeğin adı belli mi?

Ben de merak ediyorum olacakları, bakalım. Bebeğin ismi ise hala belli değil.

KİTAP YAZMAYI İLERİDE DÜŞÜNÜYORUM

Sonrasında yapmayı planladığın bir şey var mı? Mesela ben senden spor kıyafet tasarımı bekliyorum. Çünkü yürürken gereken tüm ihtiyaçları biliyorsun.

Döndüğümde planım iş sistemimi biraz daha büyütmek. Doğum sonrası eğileceğim bu konuya. Benim doğum yapmam eksik olan bir yönü de tamamlamış olacak çünkü hamile ya da yeni doğum yapmış bir kadını anlayamayabiliyordum.

Ne güzel...

Hep kitap yaz diyorlar ama bu fikir bana hala uzak... Onun olgunlaşma döneminde olması gerektiğini düşünüyorum. Daha öğreneceğim çok sey var. Kitap çıkarmak için önümde biraz daha yol olduğunu düşünüyorum.

Anne sütü için beslenme farklılıkların oldu mu peki?

Emzirmek istiyorum... Daha fazla süt gelmesi için yeşil yapraklı bol mevsim sebzeleri, otlar ve ısırgan otu; özellikle de su içiyorum... Badem, incir , dereotu, tere ve roka karışımı tüketiyorum. Küçük balıklar da bu dönem için iyidir. Emzirme süreci çok önemli. Çocuğun gelişimi için en önemli besin kaynağıdır. Bence bir kadın en az 6 ay emzirmeli.

Haberin Devamı

Bedenini hazırladın, hazırsın ama ruhen nasılsın bu dönemde? Eşin ve kardeşin Tuğba çok yardımcı oluyordur eminim..

Şu anda çok hazırım bebekli bir hayata. Eşimin çok büyük desteği var. Tuğba da tabii ki destek oluyor ama onun kendi hayatı da var. Dolayısıyla en büyük destek eşimden geliyor. Hep yanımda sağolsun.