Gazete Vatan Logo

‘50 bin lira verin peşini bırakayım’

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın erkek arkadaşı Veysi Ercan’ın ’Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına devam edildi.

‘50 bin lira verin peşini bırakayım’

Duruşmada hastanede alınan Mutlu Kaya’nın ifadesi okundu. İfadeye karşı söz hakkı verilen sanık Veysi Ercan, “Ailesi tarafından yönlendiriliyor. Biz Mutlu ile arkadaşlık yapıyorduk. 2014 ve 2015 yıllarında Diyarbakır’da 3 tane otelde birlikte kaldık. Her birimizin de kayıtları vardır. Mutlu hedef değildi. Bir anlık refleksti. Ateş ederken Mutlu hiç dışarı çıkmadı. Ateş ettiğim sırada evden dışarı kimse çıkmadı. Telefonda hem beklememi söyledi, hem hakaret etti. Ben de dayanamayıp ateş ettim. Ateş ederken Mutlu’yu görmedim. Kendisi evin içindeydi. Ben Mutlu’nun vurulduğunu dahi bilmiyordum, daha sonra öğrendim.”

Veysi Ercan’ın sürekli kendilerini tehdit ettiğini söyleyen Mutlu’nun ablası D.Z. ise, “Bu konuda şikayetçi olmuştum. ’Mutlu’yu bana vereceksiniz’ diye tehdit ediyordu. Bırakmak için Veysi benden 50 bin TL para istiyordu. Zaten biz kendisine 30 bin TL vermiştik” dedi.