Gazete Vatan Logo

‘5’inci sınıflar yabancı dil ve Türkçe hazırlık sınıfı olacak’

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, “5’inci sınıfları Türkçe ve yabancı dilin yetkinliğin arttırıldığı hazırlık sınıfı olarak tasarlıyoruz. Aksilik çıkmazsa pilot uygulama başlayacak” dedi.

‘5’inci sınıflar yabancı dil ve Türkçe hazırlık sınıfı olacak’

Türkiye’de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’nin üçüncüsü, Taksim InterContinental Otel’de yapıldı. Zirvede konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, önemli açıklamalar yaptı: Çocuklarımızın kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları mekanizmaları hayata geçireceğiz. 4+4+4’ün ikinci kademesindeki 5’inci sınıflar yetenek testinden geçirilecek ve sportif yetenekleri keşfedilen çocuklarımız Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeteneklerini geliştirecek eğitimleri alacak. Aynı taramayı Kültür Bakanlığı ile de yapmak istiyoruz.

Tekin, “OECD ülkeleri içerisinde Türkiye’nin 2 katı yabancı dil müfredatı var. Ancak yabancı dil yeterlilikleri çok düşük. ‘MEB okullarında yabancı dil ders saati arttırılsın’ demek çözüm olmuyor. 5’inci sınıfları Türkçe ve yabancı dil yetkinliğinin artırıldığı hazırlık sınıfı olarak tasarlama aşamasındayız, bir aksilik olmazsa pilot uygulamayla başlayacak ve ardından tüm Türkiye’de yayacağız” dedi.

Haberin Devamı