Gazete Vatan Logo

'49 bin yabancıya giriş yasağı konuldu'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şu ana kadar 144 farklı ülkeden 49 bin 343 yabancıya Türkiye'ye giriş yasağı konuldu çünkü oralara geçip oralarda terör eğitimi almasını istemiyoruz." dedi

'49 bin yabancıya giriş yasağı konuldu'

Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen 101. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu bitiren kaymakamların görev yerlerinin belirleneceği kura töreninde konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, kaymakamlara millete hizmet için çıktıkları yolda başarılar dilerken, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Kaymakamların mevzuata mahkum olmamasını isteyen Ala, "Herhangi bir vatandaşın işi görülmüyor ise o zaman mutlaka size konu aktarılmalı ve ondan sonra siz oradaki mevzuatı yorumlamalısınız. Olabilir ki başka yorumlar daraltıcıdır ve vatandaşın işini yapmamak üzere çalışan beynin ürünüdür, ona mahkum olmamalısınız" dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM

Komşu ülkelerin yangın yerine döndüğünü aktaran Ala, kamu düzeninin kaymakamların en önemli vazifesi olduğunu vurguladı. Ala, "2002'de terörsüz bir ülke teslim ettik" iddialara ilişkin "Sadece şu soruyu sormak zannediyorum yeterli bu cümlenin lüzumsuz olduğunu kanıtlamaya: 'Terörsüz bir ülkeydi de olağanüstü hal niye vardı?' Yani hiç terörün olmadığı bir yerde keyfi olarak olağanüstü hal mi uyguluyordunuz?" dedi.

Haberin Devamı

Terörle mücadeleyi vatandaşları ayrılarak ve onların hak ve hukukunu koruyarak mücadele ettiklerine dikkati çeken Ala, şunları söyledi:

"Şu an itibariyle bir il ve bir ilçemizde hem operasyonlar hem sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Şırnak il merkezi, yakın zamanda orada da bitecek operasyonlar. Nusaybin'de, orada da ondan bir müddet sonra sona erecektir. Biz sokağa çıkma yasağı ilan ederken oradaki vatandaşlarımızın can, mal ve ırz güvenliğini dikkate alıyoruz. Biz ondan sonra telafi ediyoruz, öğrencilere eğitimleri tamamlattırıyoruz, oradaki maddi hasarlar karşılanıyor, bunların hepsi gideriliyor, ama kardeşliğimiz yara alırsa o giderilemez. Adamlığımız, insanlığımız yara alırsa gönlümüz yara alırsa o giderilemez. Askerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz, mülki amirlerimiz, el birliğiyle, sağlıkçılarımız el birliğiyle vatandaşlarımızın ve Türkiye'nin bu beladan kurtulması ve hak ettiği yere gelmesi için çaba gösteriyor."

Haberin Devamı

49 BİN YABANCIYA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI

Suriye ve Irak'taki boşluktan kaynaklanan, yararlanan birçok terör örgütüyle de dünyaya örnek olacak bir mücadele yapıldığını belirten Ala, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 144 farklı ülkeden 49 bin 343 yabancıya Türkiye'ye giriş yasağı konuldu çünkü oralara geçip oralarda terör eğitimi almasını istemiyoruz. Batılı ülkelerde de içişleri bakanlarıyla konuşmalarımızda da buraya geldiklerinde, biz gittiğimizde hep bunları dile getirip onların da üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Buraya geldikten sonra biz sınır dışı ediyoruz, giriş yasağı koyuyoruz ama bu yetmez o ülkelerin de kendi vatandaşlarına hassasiyetle bu meselenin önemli olduğunu göstermeli ve buralara gelmelerini orada engellemeliler. Yine 97 farklı ülkeden 3 bin 513 kişiyi sınır dışı etmiş Türkiye, gelmişler buradan geçmeye çalışıyorlar ve bunları da oralara bildiriyoruz. Yine bu bölgelerle irtibatlı olan 5 bin 172 kişiyi, ki bunlardan bin 950'si yabancıdır, gözaltına almışız ve bunlardan bin 590'ı tutuklanmış."

Haberin Devamı