Gazete Vatan Logo

‘4 bin 459 kayıt güncellendi’

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece’de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

‘4 bin 459 kayıt güncellendi’

Akgün, “İstanbul seçimine gölge düşürmek amacıyla Büyükçekmece’de çeşitli şekilde senaryolar üretilmektedir” dedi. “4 günden bu yana binden fazla polis memurumuz vatandaşların kapılarını çalıyor” Akgün, “2 yaşındaki çocuğun kimliğini isteyip, 10 yaşındaki çocuğa ‘Seçmen misin?’ diye sormak hangi hukuk hangi vicdanla bağdaştırılabilir? Ya da 18 yaşındaki ilk defa oy kullanılmış bir öğrencinin annesinden öğrencinin kimliğini isteyen polis, annesinin ‘Kimlik çocuğumun yanında, okulda’ demesi üzerine o çocuğun sahte seçmen olduğunu tutanağa yazması hangi hukukla bağdaştırabilir?” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece’ye oy kaydırıldığı iddiaları üzerine elindeki seçmen çizelgesiyle konuşan Akgün, 2009 ile 2019 yılları arasında Büyükçekmece’deki seçmen sayılarını göstererek, “Nerede 24 bin artış? Bunu Sayın Mevlüt Uysal gelecek bize anlatacak” dedi. Usulsüz seçmen kayıtları iddialarıyla ilgili olarak elindeki belgeleri gösteren Akgün, “4 bin 459 seçmen kaydı güncellenmiştir. Bin 964 kişi ilçe dışından gelen seçmendir. Bin 159 kişi ilçe dışına giden seçmendir. 745 kişi AK Parti ve CHP’nin itirazları üzerine silinmiş seçmendir. 591 kişi ise bir mahalleden öbür mahalleden adres değiştirmiştir. Dolayısıyla hiçbir şekilde Büyükçekmece’de 20 binli, 30 binli 40 binli bir seçmen hareketi olmamıştır” şeklinde konuştu. Savcılıkta ifade verip vermediği yönündeki soruya ise Akgün, “İfade değil. Bilgilendirme için gitmiştim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı